Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η ΕΚΤ χρειάζεται κάποιον τολμηρότερο από τον Draghi και όχι τον Weidmann

FT: Η ΕΚΤ χρειάζεται κάποιον τολμηρότερο από τον Draghi και όχι τον Weidmann
Πολλοί πιστεύουν ότι είναι η σειρά της Γερμανίας να αναλάβει κορυφαίο οικονομικό πόστο
Η ΕΚΤ χρειάζεται στο «τιμόνι» κάποιον τολμηρότερο από τον Mario Draghi και όχι τον συντηρητικό Jens Weidmann, εκτιμούν οι αναλυτές, σύμφωνα με τους Financial Times.
«Μπορεί ο Weidmann να είναι δημοφιλής στο εσωτερικό της Γερμανίας, ωστόσο αντιμετωπίζεται με καχυποψία στην υπόλοιπη Ευρώπη», γράφουν οι Financial Times.
«Αν, όμως, ο Manfred Weber τελικά δεν αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν, οι πιθανότητες για τον Weidmann αυξάνονται.
Πολλοί πιστεύουν ότι είναι η σειρά της Γερμανίας να αναλάβει κορυφαίο οικονομικό πόστο», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.
Σύμφωνα με τους FT, οικονομολόγοι, επενδυτές και βουλευτές στη Γαλλία και στις νότιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πιστεύουν ότι η στάση του κ. Weidmann κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους συνιστά απειλή για τη σταθερότητα του ευρώ.
«Η ευρωζώνη χρειάζεται κάποιον τολμηρότερο από τον Draghi, όχι συντηρητικό όπως ο Weidmann», σημειώνει ο Κρίστιαν Οντενταλ του think-tank Centre for European Reform.
Αν και οι Γερμανοί πολιτικοί nυποστηρίζουν την υποψηφιότητα του, ανώτεροι αξιωματούχοι στο Βερολίνο αναρωτιούνται αν αξίζει να «κάψει» η Merkel το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει για να πείσει την υπόλοιπη Ευρώπη.
«Αυτή τη στιγμή, για τους Γερμανούς συντηρητικούς είναι πολύ βολικό να λέμε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι αυτός ο Ιταλός στην ηγεσία της ΕΚΤ που σας κλέβει τις αποταμιεύσεις σας», δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος.
«Με τον Weidmann επικεφαλής της ΕΚΤ, θα χαθεί ένας βολικός αποδιοπομπαίος τράγος», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης