Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η Γαλλική Στατιστική Υπηρεσία αναθεώρησε επί τα βελτίω τα στοιχεία που αφορούν το ΑΕΠ για το δ΄ τρίμηνο του 2018
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/5) στοιχεία της Στατιστική Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,3%, καταγράφοντας οριακή επιβράδυνση σε σύγκριση με το 0,4% που είχε σημειωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2018, μετά την επί τα βελτίω αναθεώρηση στην οποία προχώρησε η Υπηρεσία.
Οι καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 0,4%, σημειώνοντας επιτάχυνση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ αντίθετα οι κυβερνητικές δαπάνες κατέγραψαν επιβράδυνση στο 0,2% έναντι 0,4% προηγουμένως.
Παράλληλα, οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Γαλλίας σημείωσαν τριμηνιαία άνοδο της τάξεως του 0,4% και 1,4% αντίστοιχα, με το εμπορικό ισοζύγιο να έχει αρνητική συνεισφορά στην αύξηση του ΑΕΠ κατά -0,3 μονάδες.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Insee, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017, εν μέσω επιβράδυνσης στις τιμές υπηρεσιών, ενέργειας και τροφίμων.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτη επιβραδύνθηκε στο 1% για τον Μάιο του 2019, έναντι 1,3% τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα διαμορφωθεί στο 1,1%.
Σε μηνιαία βάση, το δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε επιβράδυνση στο 0,2%, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος στο 0,3%.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καταγράφηκε ετήσια άνοδος τηα τάξεως του 1,1% έναντι 1,5% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων στο 1,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης