Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε η ανεργία στη χώρα για τον Μάιο 2019, στο 5%

Γερμανία: Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε η ανεργία στη χώρα για τον Μάιο 2019, στο 5%
Τα στοιχεία για την ανεργία στη Γερμανία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Την πρώτη άνοδο μετά από σχεδόν δύο χρόνια σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, τα οποία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα διαμορφώθηκε στο 5%, έναντι 4,9% τον Απρίλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει αμετάβλητο.
Ο συνολικός αριθμός ανέργων σημείωσε άνοδο κατά 60 χιλ. άτομα, στα 2,2 εκατ. άτομα συνολικά, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση κατά 7 χιλ. άτομα.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο αριθμός ανέργων υποχώρησε κατά 80 χιλ. άτομα, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τον συνολικό αριθμό υποαπασχολούμενων διαμορφώθηκε στα 94 χιλ. άτομα.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλης, περίπου τα δύο τρίτα της αύξησης οφείλονται σε αναταξινόμηση ορισμένων ατόμων στις στατιστικές, με την Υπηρεσία ωστόσο να επικαλείται και την επιβράδυνση της οικονομίας.
«Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια αποδυνάμωσης της οικονομίας στην ανεργία», αναφέρει χαρακτηριστικά η Υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «η ζήτηση για νέους απασχολούμενους παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αν και καταγράφει μετρίαση».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας, Detlef Scheele, δήλωσε ότι «στην αγορά εργασίας, οι πρώτες επιδράσεις από την σχετικά ασθενέσθυερη οικονομική ανάπτυξη είναι εμφανείς», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «συνεπώς η ανεργία αυξήθηκε, αλλά αυτό ήταν επίσης αποτέλεσμα και ειδικών παραγόντων».
«Το Μάιο, η ζήτηση των εταιρειών για νέους εργαζόμενους αποδυναμώθηκε αισθητά σε υψηλό επίπεδο, αλλά η απασχόληση που υπόκειται στην κοινωνική ασφάλιση παραμένει σε πορεία ανάπτυξης», πρόσθεσε ο κ. Scheele.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης