Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Η νίκη της ΝΔ δεν λύνει τα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών - Υπερβολική η αισιοδοξία

Bloomberg: Η νίκη της ΝΔ δεν λύνει τα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών - Υπερβολική η αισιοδοξία
Η νίκη της ΝΔ δεν σημαίνει ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών
Τα σημαντικά κέρδη που καταγράφουν οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές, κυρίως μετά τις ευρωεκλογές, όπου η ΝΔ πέτυχε μεγάλη νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει το Bloomberg, τονίζοντας ότι η αισιοδοξία των επενδυτών ίσως είναι πρώιμη.
«Η τελευταία άνοδος βασίστηκε στην αισιοδοξία για την αλλαγή κυβέρνηση, αλλά η αισιοδοξία των επενδυτών ίσως είναι πρώιμη» αναφέρεται στο άρθρο ενώ στη συνέχεια επισημαίνεται «Θεμελιωδώς, λίγα έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρυσι.
Τότε, οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι οι ρυθμιστικές αρχές, θα μπορούσαν να αναγκάσουν τις ελληνικές τράπεζες, λόγω των κόκκινων δανείων, να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους.
Η μερική ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών από τότε δεν αποτελεί ένδειξη ότι έχουν γίνει τελικά τα απαιτούμενα διορθωτικά βήματα» επισημαίνεται.
Εξάλλου, η διαδικασία στη μείωση των κόκκινων δανείων παραμένει υπερβολικά αργή, ενώ η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι εύθραυστη, το λιγότερο, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να είναι ευάλωτες στις αλλαγές κλίματος.
Τα NPEs παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι ελληνικές τράπεζες δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν σωστά εάν αυτός ο δείκτης δεν μειωθεί ουσιαστικά.
Όσον αφορά τις προτάσεις για την αντιμετώπιση των NPLs, το Bloomberg εκτιμά ότι οι προσδοκίες πως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν φέτος ή το 2020 φαίνονται υπερβολικά αισιόδοξες, ενόψει εθνικών εκλογών στην Ελλάδα και αλλαγής προέδρου στην Κομισιόν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης