Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός λόγω εμπορίου και Brexit - Στο +0,47% και τα 1.283,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός λόγω εμπορίου και Brexit - Στο +0,47% και τα 1.283,10 δολ. ανά ουγγιά
Παρά την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων, το πολύτιμο μέταλλο δεν έχει καταφέρει να αγγίξει τα 1.300 δολ. ανά ουγγιά
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (29/5) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και θα τις εξελίξεις που αφορούν το Brexit.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουλίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,47% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.283,10 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, παραμένει οριακά αμετάβλητος, και συγκεκριμένα στο -0,03% και τις 97,81 μονάδες.
Τις προηγούμενες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο βρίσκονται ακόμα μακριά από μί εμπορική συμφωνία, ενώ ο ίδιος αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping τον ερχόμενο μήνα στη σύνοδο των G-20.
Το αμερικανικό δολάριο έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των εξελίξεων που αφορούν το εμπόριο, χωρίς ωστόσο να συμβαίνει και το ίδιο με τον χρυσό, ο οποίος αποτελεί συνήθως ένα ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο».
Μάλιστα, το πολύτιμο μέταλλο δεν έχει καταφέρει να αγγίξει τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, παρά την πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.
Παράλληλα, η κατεύθυνση του χρυσού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της Theresa May στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Εφόσον ο νέος πρωθυπουργός αυξήσει τις πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία, αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να αποδυναμώσει περαιτέρω τη στερλίνα, ενισχύοντας αντίστοιχα την αξία του χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης