Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στο στόχαστρο οι 800 μονάδες – Αισιοδοξία αναλυτών για τη βραχυπρόθεσμη πορεία

tags :
ΧΑ: Στο στόχαστρο οι 800 μονάδες – Αισιοδοξία αναλυτών για τη βραχυπρόθεσμη πορεία
Δεν μπορούν να αποκλειστούν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αλλά η αγορά θα είναι ανοδική για το διάστημα μέχρι τις εκλογές εκτιμούν οι αναλυτές
Η αισιοδοξία είναι διάχυτη στην αγορά και για τη σημερινή συνεδρίαση οι αναλυτές περιμένουν θετικό κλίμα με προσπάθεια υπέρβασης των 800 μονάδων αν και θεωρούν πως κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ειδικά στις τράπεζες λόγω της μεγάλης ανόδου δεν μπορούν να αποκλειστούν.
Ωστόσο, οι πρόωρες εκλογές και η εκτίμηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές ίσως και με αυτοδυναμία δημιουργούν θετικό κλίμα για την περίοδο που μένει μέχρι τις εκλογές.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Motor Oil που χθες ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.  
 
Eurobank
Η ψυχολογία στις διεθνείς αγορές δεν είναι υποστηρικτική σήμερα και θα επηρεάσουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο και επομένως θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα λόγω και της δυνατής πορείας στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις (άνοδος 8,4%).
 
Euroxx
Περιμένουμε το ΧΑ να δοκιμάσει τις 800 μονάδες ενώ κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ειδικά στις τράπεζες δεν αποκλείονται.
 
Beta
Οι επερχόμενες εθνικές εκλογές στις 7 Ιουνίου τις καλωσόρισε η αγορά καθώς η Νέα Δημοκρατία που κέρδισε τις ευρωεκλογές θεωρείται πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις και πρόκειται να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη μέσω της οικονομικής της ατζέντας.
Η αποφυγή μίας παρατεταμένης εκλογικής περιόδου που θα μπορούσε να ανατρέψει τη δημοσιονομική προσαρμογή θεωρείται επίσης θετική.
Έχουμε εισέλθει σε ένα ανοδικό δρόμο, τουλάχιστον για τις εβδομάδες έως τις εκλογές με αυξημένους όγκους συναλλαγών.
Στη σημερινή συνεδρίαση δε θα αποκλείαμε μία συσσώρευση.
Αλλά συνολικά παραμένουμε θετικοί για τις ελληνικές μετοχές.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης