Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση σημείωσε το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Απώλειες -1,03% για το Brent

Πτώση σημείωσε το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Απώλειες -1,03% για το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά -0,63%
(upd) Πτώση σημείωσε σήμερα Τετάρτη (29/5) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις ανησυχίες των επενδυτών ότι ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση απέναντι στον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξεως του -1,03% στα 69,39 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό αποδυναμώθηκε -0,63% στα 58,77 δολάρια.

Ελλείψει άλλων παραγόντων, η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως».

«Η αγορά πετρελαίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή παγιδευμένη ανάμεσα στους κινδύνους εφοδιασμού και τις ανησχυίες σχετικά με τη ζήτηση», αναφέρει σε σημείωμά της η Commerzbank, προσθέτοντας ότι «τα ασθενή οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη, καθώς και η εδραιωμένη κατάσταση των εμπορικών συνομιλιών, δεν αποτελούν καλά νέα για τις προοπτικές ζήτησης».
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα αμερικανικού αργού θα δημοσιευθούν με μία μέρα καθυστέρηση αυτή την εβδομάδα, λόγω της αργίας που είχε λάβει χώρα την Δευτέρα (27/5).
Τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινσιτούτου Πετρελαίου αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, ενώ αύριο αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης