Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες απειλές ΗΠΑ προς Τουρκία: Προς αναστολή η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F35

Νέες απειλές ΗΠΑ προς Τουρκία: Προς αναστολή η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F35
Κλιμακώνει τις πιέσεις η Ουάσινγκτον προκειμένου να αποτρέψει την Άγκυρα από την αγορά του S – 400
Νέες απειλές προς την Τουρκία σχετικά με την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S – 400 εκτοξεύουν οι ΗΠΑ, οι οποίες αναφέρουν ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αναστείλουν την εκπαίδευση των  Τούρκων πιλότων στα μαχητικά F35.
Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές, οι οποίες διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν ακόμα αποφάσεις.
Πάντως και παρά την κλιμάκωση των απειλών, η Τουρκία εμφανίζεται και δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S – 400 παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το σύστημα αυτό δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του NATO και μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα F-35.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, H. Akar είπε ότι τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό εκπαιδεύεται στη χρήση του συστήματος στη Ρωσία και ότι Ρώσοι εκπαιδευτές μπορεί να πάνε στην Τουρκία.
Σημειώνεται πως κατά καιρούς οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει να απομακρύνουν την Τουρκία από την παραγωγή των F35, κάτι που αν συμβεί, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πλήγμα στις διμερείς τους σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης