Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σοβαρές δυσκολίες στην καταβολή μισθών του Ιουνίου 2019 αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ

tags :
Σοβαρές δυσκολίες στην καταβολή μισθών του Ιουνίου 2019 αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ
Η καταβολή των αποδοχών των υπαλλήλων πρέπει να γίνει το αργότερο  μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου
Σχεδόν άδειο  είναι το ταμείο των ΕΛΤΑ δημιουργώντας αμφιβολίες  για τη δυνατότητα  καταβολή της μισθοδοσίας του Ιουνίου.
Αξιόπιστη πηγή λέει στο bankingnews ότι οι αμοιβές των υπαλλήλων μετά δυσκολίας θα συγκεντρωθούν και το απαιτούμενο ποσό ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.
Η καταβολή των αποδοχών των υπαλλήλων πρέπει να γίνει το αργότερο  μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου.
Σήμερα η διεύθυνση οικονομικού της εταιρείας αναμένει  να τις καταβληθεί ως αποζημίωση από την καθολική υπηρεσία ποσό που ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ για το 2018  όπως και το αντίστοιχο ποσό για το 2019.
Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 30 εκατ. ευρώ.  
Πάντως η προεκλογική  περίοδος δημιουργεί επιπλέον εμπόδια στη χρηματοδότηση της εταιρείας  από τα κρατικά ταμεία.
Η ίδια πηγή θεωρεί ότι με δυσκολία  θα συγκεντρωθεί  το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για την καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων  για το μήνα Ιούνιο.
Οι επόμενες  μέρες είναι κρίσιμες και δίνεται αγώνας δρόμο για να  πιστωθούν  στην ώρα  τους οι τραπεζικοί  λογαριασμοί των υπαλλήλων.
Με τις τρέχουσες συνθήκες η μισθοδοσία του Ιουλίου θεωρείται σχεδόν αδύνατη εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας της εταιρείας  η οποία εξαντλεί και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για την καταβολή μισθών του Ιουνίου.
Να σημειωθεί  ότι τα ΕΛΤΑ  πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση από τα κρατικά ταμεία για τις υπηρεσίες  που προσφέρει στα υπουργεία.
Οι καταβολές της μισθοδοσίας γίνονται δύο φορές το μήνα στις 15  και 30 κάθε μήνα.
Σε ετήσια βάση το κόστος μισθοδοσίας ανέρχεται  σε 175 εκατ.  ευρώ όταν τα έσοδα της κρατικής εταιρείας ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης