Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Δεσμευόμαστε για νέους αγώνες στο πλαίσιο της ΕΕ για το εθνικό συμφέρον

ΝΔ: Δεσμευόμαστε για νέους αγώνες στο πλαίσιο της ΕΕ για το εθνικό συμφέρον
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για νέους αγώνες στο πλαίσιο της ΕΕ για το εθνικό συμφέρον, δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για νέους αγώνες στο πλαίσιο της ΕΕ για το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό, δήλωσε σήμερα (28/5/2019) ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, για τη σημερινή επέτειο της υπογραφής της συμφωνίας πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ).
«Σαν σήμερα, στις 28 Μαΐου 1979 ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε μια σεμνή τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο, υπέγραφε τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.
Η Παράταξή μας, κόντρα στις σειρήνες των καιρών, πετύχαινε εθνικούς στόχους και άνοιγε νέες δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου», αναφέρεται στη δήλωση του κ. Καλαφάτη.
«Ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, έκανε το όραμα του πραγματικότητα και άνοιγε για την Πατρίδα μας νέους ορίζοντες.
Με την εμβληματική ομιλία του, την ημέρα εκείνη, έδειξε στους Έλληνες τον δρόμο του μέλλοντος, τονίζοντας πως:
“Η Ελλάς προσέρχεται στην Ευρώπη με τη βεβαιότητα, ότι στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εμπεδώνεται για όλα τα μέρη η εθνική ανεξαρτησία, κατοχυρώνονται οι δημοκρατικές ελευθερίες, επιτυγχάνεται η οικονομική ανάπτυξη και γίνεται με την συνεργασία όλων κοινός καρπός η κοινωνική και οικονομική πρόοδος”».
«Τιμούμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους πρωταγωνιστές του μεγάλου επιτεύγματος.
Δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για νέους αγώνες στο πλαίσιο της Ε.Ε. για το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό», καταλήγει η δήλωση του κ. Καλαφάτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης