Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεύρυνση ζημιών για τη SAS το β’ τρίμηνο χρήσης – Πλήγμα από τις απεργίες των πιλότων

Διεύρυνση ζημιών για τη SAS το β’ τρίμηνο χρήσης – Πλήγμα από τις απεργίες των πιλότων
Διεύρυνση ζημιών για τη SAS
Στα 933 εκατ. (σουηδικές) κορόνες διευρύνθηκαν οι καθαρές ζημίες της SAS το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, έναντι απωλειών ύψους 349 εκατ. κορόνων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Τα έσοδα της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρείας διαμορφώθηκαν υψηλότερα στις 10,19 δισ. κορόνες, από 9,92 δισ. κορόνες πέρυσι.
Αμφότερες επιδόσεις ήταν απογοητευτικές σε σύγκριση με τις εκτιμήσει των αναλυτών.
Ως αποτέλεσμα, η μετοχή υποχωρεί κατά 8% -στις 17:05- στις χρηματιστηριακές αγορές της Στοκχόλμης, με την κεφαλαιοποίηση να φθάνει τα 5,1 δισεκ. κορόνες.
Η SAS προειδοποίησε ότι θα είναι δύσκολο να πετύχει τον προηγούμενο στόχο της μετά από την πρόσφατη απεργία των πιλότων που οδήγησε στην ακύρωση 4.000 πτήσεων.
Οι σουηδικές, δανέζικες και νορβηγικές ενώσεις των πιλότων, κάλεσαν τα μέλη τους να απεργήσουν πριν από κάποιες εβδομάδες, μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών για τους μισθούς και τις ώρες εργασίας.
Η απεργία διήρκησε μια εβδομάδα και η SAS δήλωσε πως κόστισε στην αεροπορική εταιρεία 650 εκατ. κορόνες Σουηδίας (68 εκατ. δολάρια).
Οι 430 εκατ. κορόνες από αυτό το ποσό έπληξαν το β΄ τρίμηνο, ενώ το υπόλοιπο κόστος μετακυλήθηκε στο γ΄ τρίμηνο χρήσης της εταιρείας.
Η απεργία των πιλότων ήρθε να προστεθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ήδη η SAS από μια ανταγωνιστική αγορά, από την αύξηση των τιμών των καυσίμων και από την υποχώρηση της σουηδικής κορόνας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Rickard Gustafson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης