Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο 2019 - Στις -6,5 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο 2019 - Στις -6,5 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Άνοδο κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (28/5) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακάμπτοντας από την πτώση που είχε σημειωθεί τον περασμένο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Κομισιόν διαμορφώθηκε στις -6,5 μονάδες, έναντι -7,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης οικονομικού κλίματος που σχετίζεται με το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στις -6,2 μονάδες, έναντι -7,3 μονάδων τον Απρίλιο του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, ο δείκτης που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα κατέγραψε πτώση στος 0,3 μονάδες, έναντι 0,42 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στος 0,4 μονάδες.
Ωστόσο, ο δείκτης που σχετίζεται με το οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης ενισχύθηκε στις 105,1 μονάδες, έναντι 103,9 μονάδων τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 104 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις -2,9 μονάδες, έναντι -4,3 μονάδων προηγουμένως, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στις -4,3 μονάδες.
Στον αντίποδα, το οικονομικό κλίμα στον κατασκευαστικό κλάδο κατέγραψε πτώση σε μηνιαία βάση, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τον κλάδο λιανικών πωλήσεων παρέμεινε οριακά αμετάβλητος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης