Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέο ράλι υπερβολών στις τράπεζες έως +15% με τζίρο 355 εκατ. ώθησε το ΧΑ +2,32% στις 794 μον. αγορές από Goldman, BofA, Citi - Μέγιστος στόχος οι 850 μον.

Νέο ράλι υπερβολών στις τράπεζες έως +15% με τζίρο 355 εκατ. ώθησε το ΧΑ +2,32% στις 794 μον. αγορές από Goldman, BofA, Citi - Μέγιστος στόχος οι 850 μον.
O Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 712 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τη συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου 2018 - Το ράλι υπερβολών στις τράπεζες συνεχίστηκε
(upd24)Συνεχίστηκαν τα ισχυρά τραπεζικά κέρδη στην χρηματιστηριακή αγορά καθώς σήμερα αγόρασαν αμερικανικά funds τα οποία χθες λόγω της αργίας δεν συμμετείχαν στο ράλι υπερβολών.
Σημαντικό στοιχείο των δύο τελευταίων συνεδριάσεων ήταν η μεγάλη αύξηση του τζίρου και όγκου απόρροια του αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος, με το τζίρο να ξεπερνάει τα 520 εκατ. ευρώ ενώ σήμερα ολοκληρώθηκε και η αναδιαρθρωση των δεικτών MSCI με την Εθνική να ξεπερνά τα 60 εκατ. τεμάχια και η Eurobank τα 85 εκατ. τεμάχια.
Το ράλι της αγοράς αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ΝΔ λόγω της νίκης στις ευρωεκλογές ενώ με την άμεση προκήρυξη των εκλογών μηδενίζεται ο κίνδυνος μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου

Εντούτοις ο τρόπος με τον οποίο συντελείται η άνοδος αποτελεί ακρότητα και χρήζει προσοχής.
Να σημειωθεί ότι στην αγορά ομολόγων δεν επαναλαμβάνονται σήμερα οι χθεσινές ακρότητες.
Ειδικότερα σήμερα καταγράφηκαν αγοραστικές παρεμβάσεις από Goldman Sachs, UBS, Citigroup, Bank of America...οι ξένοι χθες δεν συμμετείχαν στο ράλι και έσπευσαν σήμερα να διατηρήσουν το momentum της αγοράς, με νεό στόχο τις 850 μονάδες.
Στις τράπεζες την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Πειραιώς +15,04% και η Eurobank +9,77% οι οπόιες έκλεισαν στο υψηλό της ημέρας στις δημοπρασίες και ακολούθησε η
Alpha Bank +3,82% ενώ ήπια ανοδικά έκλεισε η Εθνική +0,95% λόγω MSCI.
Σημειώνεται ότι οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την Eurobank σε CCC+ κατά  μία κλίμακα ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση του CCC για την Πειραιώς και του CCC+ για την Alpha Bank.
Μετά το χθεσινό ράλι υπερβολών και στρεβλώσεων καταγράφηκαν αρχικά σταθεροποιητικές τάσεις με σημάδια κατοχύρωσης κερδών ενώ εμφανής ήταν η υπεροχή των αγοραστών στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης οι οποίες κορυφώθηκαν στο κλείσιμο της συνεδρίασης ειδικά από αμερικανικά funds.
Χθες ελληνικά χαρτοφυλάκια τραπεζών αφενός προκάλεσαν ακραία στρέβλωση στα ομόλογα εκτοξεύοντας τις τιμές και εν συνεχεία πουλώντας, οι διακυμάνσεις ήταν όντως ακραίες.
Στο χρηματιστήριο επίσης ελληνικά χαρτοφυλάκια αμοιβαία κεφάλαια και ορισμένα ξένα private equity προκάλεσαν ακραίες στρεβλώσεις στις μετοχές προκαλώντας ράλι που μόνο υπερβολικό ήταν.
Η χθεσινή εικόνα 27/5 δεν ήταν σοβαρή, η σημερινή εικόνα είναι απόρροια των χθεσινών υπερβολών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 794 μονάδες με την πρώτη αντίσταση στην ζώνη των 800 μονάδων ενώ το μέγιστο της ανοδικής κίνησης θα είναι οι 850 μονάδες για το ορατό μέλλον.
Πρωταγωνιστές και στην σημερινή συνεδρίαση είναι οι τράπεζες με τον Τραπεζικό Δείκτη να καταγράφει ιστορικό 9μήνου 
Σημαντική εξέλιξη για το μέλλον των ελληνικών τραπεζών θα είναι η κυβέρνηση ΝΔ καθώς έχουν κατανοήσει  ότι οι τράπεζες είναι μια φίλια δύναμη που χρειάζεται άμεση εξυγίανση και ενίσχυση.
Από την άλλη θα επιλύσει μια σειρά μεγάλων θεμάτων που σημειώνονται καθυστερήσεις και αναβολές,όπως η ΔΕΗ, η επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό, η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού …
Παράλληλα, και οι ξένοι οίκοι Goldman Sachs, Wood και JP Morgan χαρακτηρίζουν ως «φιλικές προς την αγορά» τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα ενώ κάνουν λόγο για μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα η οποία θα είναι πιο φιλική προς την ανάπτυξη, ενώ δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι η εμπιστοσύνη των αγορών στην πολιτική ηγεσία της χώρας θα αποκατασταθεί.
Ειδικότερα στις τράπεζες, με βάση όλες τις ενδείξεις η DG Comp θα αποδεχθεί το μέσο επιτόκιο να διαμορφωθεί στο 2,85% σίγουρα υψηλότερο της Ιταλίας στο 2,12% αλλά με κλιμακωτή διάρθρωση θα ξεκινάει από 1,75% για να καταλήγει στο 4,25% με τον μέσο όρο να πλησιάζει το 3%.
Προφανώς οι τράπεζες έχουν συμφέρον οι εγγυήσεις να μην διαρκέσουν μεγάλο χρονικό διάστημα 2-3 χρόνια το μέγιστο.
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο κύμα αναδιάρθρωσης στον MSCI Greece με την αναβάθμιση της μετοχής της Εθνικής στον δείκτη Standard.
Για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση συνεχίστηκαν τα κέρδη της Πειραιώς έχοντας καταγράψει σωρευτικά κέρδη +75,17%  καθώς αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει το deal με την Intrum το οποίο θα αποδειχθεί credit positive για την τράπεζα καθώς θα διαθέσει προς αξιοποίηση – όχι πώληση – 28 δισεκ. προβληματικά δάνεια έναντι 320 εκατ. ευρώ  και θα ακολουθήσει έκδοση ομολογιακού tier 2 ύψους 500 εκατ ευρώ με επιτόκιο 9% ενώ φαίνεται ότι έχει βρεθεί σχήμα διεθνών επενδυτών που θα συμμετάσχουν σε αυτό το deal.
Επίσης , στις 29 Μαΐου θα καθοριστεί η short list από την Eurobank για τους συμμετέχοντες στην δεύτερη διαδικασία για την υποβολή προσφορών της Pillar αξίας  2 δισ.ευρώ  και Cairo αξίας 7,2 δισ. ευρώ σε συνδυασμό με την με την εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων FPS συνολικής αξίας 26 δισ.ευρώ ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις θα λάβει περίπου 480 με 500 εκατ ευρώ από το deal με τα NPEs..

Μετά τις ακραίες διακυμάνσεις στα ομόλογα από τις ελληνικές τράπεζες... σταθεροποίηση

Σταθεροποίηση καταγράφεται στην ελληνική αγορά ομολόγων με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 3,17% ενώ επιδείνωση καταγράφεται στην Ιταλία με το 10ετές ομόλογο στο 2,71% διαμορφώνοντας το spread έναντι της Ελλάδος στις 46 μονάδες βάσης..
Επίσης, σταθεροποίηση καταγράφεται στα CDS τα ασφάλιστρα έναντι ρίσκου χώρας στις 328 μονάδες βάσηςαπό 329 μονάδες βάσης
Σημειώνεται ότι χθες τοποθετήθηκαν στην ελληνική αγορά ομολόγων ελληνικές τράπεζες και αμοιβαία κεφάλαια και ορισμένα private equity όχι όμως και οι ξένοι επενδυτές λόγω της αργίας σε Βρετανία και ΗΠΑ οπότε σήμερα είναι εύλογη η τοποθέτηση και των ξένων funds μετά την μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές με 9,5 μονάδες και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Από την άλλη η επιδείνωση που καταγράφεται στα ιταλικά ομόλογα όπως και στο χρηματιστήριο του Μιλάνου είναι λόγω της πιθανότητας να ξεκινήσει η Κομισιόν τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και μάλιστα στις 5 Ιουνίου 2019 ενώ σε μία τέτοια περίπτωση η χώρα θα βρεθεί - εφόσον «καταδικαστεί» - αντιμέτωπη με υψηλό πρόστιμο αλλά και «πάγωμα» στη λήψη κεφαλαίων από την ΕΕ.
Στις υπόλοιπες μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 καταγράφονται ανοδικές τάσεις στην πλειονότητα των τίτλων, με την μεγαλύτερη άνοδο  Sarantis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, Aegean ενώ πτωτικά έκλεισαν ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Τιτάν και Coca Cola.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση με τον Τραπεζικό δείκτη στο +1,05% και τον Γενικό Δείκτη στο +0,44%
Περί τις 10:45 με ελεγχόμενες πιέσεις σε τράπεζες στο πλαίσιο κατοχύρωσης κερδών μετά το χθεσινό ράλι ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -0,96% και ο Γενικός Δείκτης -0,38%
Στο κλείσιμο της συνεδρίασης κορύφωθηκαν οι αγοραστικές παρεμβάσεις ειδικότερα στην Πειραιώς +15,04% και Eurobank με κέρδη +9,77% και ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +6,95% επιδρώντας και στον Γενικό Δείκτη +2,57%
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 712,19 μονάδες με κέρδη +6,65%
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +2,32% στις 794 μονάδες έχοντας υψηλό στις 796,53 μονάδες και χαμηλό στις 773,64 μονάδες
Ιδιαίτερα αυξημένος ήταν ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών και επικεντρώθηκε στο τραπεζικό κλάδο.
Αναλυτικότερα η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 355,6 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 27,64 εκατ. σε πακέτα, ο όγκος 189,7 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων 173,4 εκατ. μετοχές διακινήθηκαν στις τράπεζες
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 27,6 εκατ. ευρώ και όγκου 16,4 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα η Eurobank διακίνησε 8,41 εκατ. τεμάχια αξίας 6,55 εκατ.ευρώ, η Alpha Bank 705 χιλ. τεμάχια αξίας 1 εκατ. ευρώ.
Η Πειραιώς 200 χιλ. τεμάχια αξίας 448 χιλ. ευρώ και η Εθνική 4,78 εκατ. τεμάχια αξίας 10,12 εκατ. ευρώ.. .
Ο ΟΠΑΠ 512 χιλ. τεμάχια αξίας 4,7 εκατ. ευρώ, ο ΟΤΕ 66 χιλ. τεμάχια αξίας 783 χιλ. ευρώ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 70 χιλ. τεμάχια αξίας 350 χιλ. ευρώ.
και η Jumbo 61 χιλ. τεμάχια αξίας 978 χιλ. ευρώ

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 794 μονάδες με την επόμενη στήριξη την ζώνη των 730-740 μονάδων και ακολουθεί  η ζώνη των 700 μονάδων ενώ οι πρώτες αντιστάσεις εντοπίζονται στην ζώνη των 800 μονάδων όπου ανοίγει ο δρόμος για τις 850 μονάδες
Ο Τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 712 μονάδων με πρώτη στήριξη την ζώνη των 620-630 μονάδων ενώ οι πρώτες αντιστάσεις εντοπίζονται στην ζώνη των 690 μονάδων και ακολουθεί η ζώνη των 720-730 μονάδων

Η επικαιρότητα

Μετά την τιμωρητική ψήφο που έλαβε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας υποστεί εκλογική συντριβή η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσουν να χτίσουν πάνω στο σύνθημα της αυτοδυναμίας ώστε να αυξήσουν τα ποσοστά ενόψει των εθνικών εκλογών στις 30 Ιουνίου ή 7 Ιουλίου το αργότερο.
Χωρίς καμία αμφιβολία η ελληνική κοινωνία τιμώρησε με την ψήφο αποδοκιμασίας τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το τρίτο μνημόνιο, την συμφωνία των Πρεσπών που ήταν ενάντια στην βούληση της πλειοψηφίας και με τις προεκλογικές παροχολογίες.
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστησαν μεγάλη ήττα, αποδοκιμάστηκαν για τα λάθη τους και δικαιολογημένα η κοινωνία έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα.
Το ενδεχόμενο να μη δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη Τετάρτη 5 Ιουνίου η 3η έκθεση αξιολόγησης για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφήνουν ανοιχτό αρμόδιες πηγές, ώστε να μην εκληφθεί ως παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας την ώρα που αυτή οδηγείται σε εθνικές εκλογές.
Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εμφανίζονται διατιθέμενοι να κάνουν «εκπτώσεις» μόνο σε αυτό το ζήτημα, διότι στα υπόλοιπα δεν αλλάζει τίποτα για την Ελλάδα η οποία θα πρέπει να τηρήσει μέχρι «κεραίας» τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας.
Νωρίτερα, στις 3 Ιουνίου, θα συνεδριάσει το Euroworking Group (EWG) και η ελληνική πλευρά θα πάρει μια γερή γεύση από τις προθέσεις των εταίρων για όσα πρόκειται να συζητηθούν στην υπουργική σύνοδο του Ιουνίου αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης δημοσιονομικού «κενού» 0,5% του ΑΕΠ ή 900 εκατ. ευρώ το 2019 και πάνω από 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. το 2020.
Σκληρές αναμένονται οι διαπραγματεύσεις στη σημερινή άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για την επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν τα αξιώματα της ΕΕ.
Αιχμή αποτελεί η προεδρία της Κομισιόν, με το πολιτικό μέτωπο κατά του επικεφαλής υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber να έχει ήδη σχηματιστεί.
Η επιλογή των πέντε προσώπων που θα αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συμβάλλουν να χαραχθεί το μέλλον της μόλις έγινε σημαντικά πιο δύσκολη αποστολή, μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής, στις οποίες ένα από τα στοιχεία που αναδείχθηκαν είναι ο κατακερματισμός της πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις κύριες πολιτικές δυνάμεις των 28 κρατών-μελών.

Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν σήμερα  οι αγορές της Ασίας, ενώ η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε εστιασμένη στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στην Ιαπωνία.
Ειδικότερα ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο +0,37%, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε στο +0,61% στις 2909,91 μονάδες ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με κέρδη +0,34% στις 27382 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ιταλίας
Ειδικότερα ο δείκτης DAX στην Γερμανία καταγράφει πτώση -0,30%, ο CAC στο Παρίσι στο -0,40%, ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται στο -0,60%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -0,30% ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο με οριακά κέρδη +0,01%%
Στην Wall Street, o Dow κινείται με άνοδο +0,10%, ο S&P στο +0,10%, ο Nasdaq με κέρδη +0,20% ενώ το ETF GREC κινείται στο +8,30% (8,61 δολ)

Συνεχίστηκε το ράλι στις τράπεζες με ιδιαίτερα αυξημένο όγκο συναλλαγών - Ξεχώρισε η Πειραιώς

Συνεχίστηκαν τα ισχυρά κέρδη στις τραπεζικές μετοχές με ιδιαίτερα αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Πειραιώς και ακολούθησαν Eurobank και Alpha Bank ενώ ήπια ανοδικά έκλεισε η Εθνική.
Ο κλάδος χρηματιστηριακά παραμένει εγκλωβισμένος και δίκαια, κάτω από τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 και δεν θα ξεκολλήσει εύκολα από αυτό το σκηνικό απαξίωσης.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,12 ευρώ με άνοδο +0,95% με όγκο 60 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,94 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 21/01/2019 στα 0,92 ευρώ με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,90 ευρώ
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,4950 ευρώ με άνοδο +3,82% με όγκο 19,8 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,3 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,87 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,8410 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 2,54 ευρώ με άνοδο +15,04% με όγκο 7,9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,1 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,82 ευρώ με άνοδο +9,77% με όγκο 84,7 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα)
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,3660 ευρώ με άνοδο +2,86% και κεφαλαιοποίηση 610 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,2145 ευρώ με άνοδο +0,94% με όγκο 913 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 99 εκατ. ευρώ
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 13,10 ευρώ με άνοδο +0,77%  και κεφαλαιοποίηση 260 εκατ. ευρώ

Με κέρδη η πλειονότητα στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με ικανοποιητικές συναλλαγές

Με κέρδη έκλεισε η πλειονότητα στις μη τραπεζικές μετοχέςτου FTSE 25 με ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν Sarantis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, Aegean.
Στον αντίποδα με την μεγαλύτερη πτώση έκλεισαν ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Τιτάν και Coca Cola
H Coca Cola έκλεισε στα 32,10 ευρώ με πτώση -1,65% με την κεφαλαιοποίηση στα 11,94 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 11,65 ευρώ με πτώση -2,10% και αποτίμηση 5,59 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 1,6340 ευρώ με άνοδο +0,80% και αποτίμηση 379 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 1,79 ευρώ με άνοδο +113% και κεφαλαιοποίηση 415 εκατ. ευρώ
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 9,18 ευρώ με άνοδο +0,88% και αποτίμηση 2,93 δισ. ευρώ
Ο Τιτάνας έκλεισε στα 17,46 με πτώση -1,69% ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στα 1,35 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 8,40 ευρώ με άνοδο +0,84% και κεφαλαιοποίηση 2,57 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 20,14 ευρώ με άνοδο +2,23% και κεφαλαιοποίηση 2,23 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 9,77 ευρώ με άνοδο +1,51% και κεφαλαιοποίηση 1,40 δισ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 16,03 ευρώ με άνοδο +1,78% και κεφαλαιοποίηση 2,18  δισ. ευρώ
Η μετοχή της Cenergy  – η οποία αντικατέστησε την Grivalia - έκλεισε στα 1,32 ευρώ με πτώση -1,49% και κεφαλαιοποίηση 251 εκατ. ευρώ
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 5,10 ευρώ αμετάβλητος και με κεφαλαιοποίηση στα 264 εκατ. ευρώ
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,095 ευρώ με άνοδο +1,65%  την κεφαλαιοποίηση 87 εκατ. ευρώ

Μετά τις στρεβλώσεις, σταθεροποίηση στα ελληνικά ομόλογα το νέο 10ετές στο 3,18% - Πιέσεις στην Ιταλία   

Μετά τις ακρότητες, σταθεροποίηση καταγράφεται σήμερα στα ελληνικά ομόλογα, με το νέο 10ετές να βρίσκεται στην ζώνη του 3,18%.
Χθες οι ελληνικές τράπεζες προκάλεσαν το ράλι και τις ακραίες στρεβλώσεις στα ελληνικά ομόλογα για να προλάβουν…τους ξένους – χθες οι διεθνείς αγορές ήταν κλειστές -
Στην Ιταλία σημειώνεται επιδείνωση με το 10ετές στο 2,72% λόγω των πιέσεων που ασκούν οι Βρυξέλλες.
Στις 19 Οκτωβρίου το Ιταλικό 10ετές είχε φθάσει έως το 3,78%.  
Το spread Ελλάδος – Ιταλίας είχε υποχωρήσει στις 46 μονάδες βάσης.

Η τρέχουσα εικόνα της ελληνικής αγοράς ομολόγων

Το παλαιό 5ετές ομόλογο λήξης 1 Αυγούστου 2022 έχει μέση τιμή 108,88 μονάδες βάσης και μέση απόδοση 1,49% με απόδοση αγοράς 1,54% και απόδοση πώλησης 1,44%.
Θυμίζουμε ότι το παλαιό 5ετές ομόλογο εκδόθηκε στο 4,625%.
Το 6ετές ομόλογο λήξης 30/1/2023 έχει μέση τιμή 106,46 μονάδες βάσης και απόδοση 1,67%
Το νέο 5ετές ομόλογο λήξης 2/4/2024 έχει μέση τιμή 106,78 μονάδες βάσης και απόδοση 1,97% είχε εκδοθεί στο 3,60%.
Το ιστορικό χαμηλό σημειώθηκε 27 Μαΐου 2019 στο 1,80%.
Το 7ετές ομόλογο λήξης 15/2/2025 έχει μέση τιμή 105,25 μονάδες βάσης και απόδοση 2,38% με το ιστορικό χαμηλό 2,22% στις 27 Μαΐου 2019…
Το 10ετές ομόλογο λήξης 30/1/2028 έχει μέση τιμή 105,68 μονάδες βάσης και απόδοση 2,99% με απόδοση αγοράς 3,02% και απόδοση πώλησης 2,97%.
To νέο 10ετές λήξης 12/3/2029 έχει μέση τιμή 105,94 μονάδες βάσης και απόδοση 3,17% με απόδοση αγοράς 3,18% και απόδοση πώλησης 3,16%.
Να σημειωθεί εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου 2019 στο 3,90%.
Το ιστορικό χαμηλό σημειώθηκε στις 27 Μαΐου 2019 στο 3,07%
Το 15ετές ομόλογο λήξης 30/1/2033 έχει μέση τιμή 102,30 μονάδες βάσης και απόδοση 3,68%
Το 20ετές ομόλογο λήξης 30/1/2037 έχει μέση τιμή 100,01 μονάδες βάσης και απόδοση 4%
Το 25ετές ομόλογο λήξης 30/1/2042 έχει μέση τιμή 100,01 μονάδες βάσης και απόδοση 4,20%.
Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10 ετών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 333 μονάδες βάσης από 306 μονάδες βάσης.
Το ελληνικό CDS στο 5ετές που αποτελεί και το benchmark, σήμερα διαμορφώνεται στις 328 μονάδες βάσης από 329 μονάδες βάσης.
Θυμίζουμε ότι τα επίπεδα ρεκόρ μετά το PSI+ σημειώθηκαν στις 8 Ιουλίου του 2015 στις 8700 μ.β.
Το CDS δουλεύει ως εξής….
Για κάθε 10 εκατ δολάρια έκθεση σε ελληνικό χρέος, ένας επενδυτής που θέλει να αντισταθμίσει τον κίνδυνο χώρας αγοράζει ένα παράγωγο το CDS και πληρώνει π.χ. για την Ελλάδα σήμερα απόδοση 3,28% ή 328 χιλ. δολάρια ασφάλιστρο ανά 10 εκατ δολ. επενδυτική θέση στο ελληνικό χρέος.

Νέο ιστορικό χαμηλό στην Πορτογαλία και Ισπανία αλλά πιέσεις στην Ιταλία

Πιέσεις ασκούνται στα Ιταλικά ομόλογα καθώς οι ανησυχίες ότι θα ληφθούν μέτρα από την Commission είναι μεγάλες.
Να σημειωθεί ότι στις 19 Οκτωβρίου είχε φθάσει έως το 3,78% το Ιταλικό 10ετές ομόλογο ενώ σήμερα διαμορφώνεται στο 2,70%
Το 10ετές γερμανικό ομόλογο βρίσκεται σήμερα 28/5/2019 στο -0,15% με πρόσφατο υψηλό 0,78% στις 13/2/2018.
Θυμίζουμε ότι το υψηλό ετών 1,02% σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου του 2015 ενώ το ιστορικό χαμηλό σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου του 2016 στο -0,1950%.
Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων διαμορφώνονται ως εξής….
Η Ιρλανδική 10ετία λήξης 2028 εμφανίζει απόδοση 0,48% με το ιστορικό χαμηλό 0,465% σημειώθηκε στις 17 Μαΐου του 2019.
Το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο λήξης Οκτωβρίου 2028 έχει απόδοση 0,94% με το ιστορικό χαμηλό στο 0,922% που σημειώθηκε σήμερα 28 Μαΐου 2019.
Το ισπανικό 10ετές έχει απόδοση 0,81% με το ιστορικό χαμηλό στο 0,788% που σημειώθηκε σήμερα 28 Μαΐου 2019.
Στην Ιταλία το 10ετές ομόλογο λήξης 1η Αυγούστου του 2029 έχει απόδοση 2,72% και με ιστορικό χαμηλό 1,042% στις 11 Αυγούστου του 2016.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κύπρος έκδωσε 10ετές ομόλογο με επιτόκιο 2,40% και η τρέχουσα απόδοση του είναι 1,35%.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης