Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση και επιλεκτικές κινήσεις μετά το χθεσινό ράλι

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση και επιλεκτικές κινήσεις μετά το χθεσινό ράλι
ΑΓΟΡΑ: Μετά τη μεγάλη χθεσινή κίνηση της αγοράς, που ήρθε ως λογική συνέπεια του εκλογικού αποτελέσματος και της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών, σήμερα υπάρχει μία συνέχεια με ηπιότερο ρυθμό.

Ο τζίρος είναι καλός ωστόσο και υπάρχει θετική κίνηση από αρκετές μετοχές. Δεν μπορούν βέβαια και να αποκλειστούν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αφού τα χθεσινά κέρδη ήταν μεγάλα.

Στο επίκεντρο σήμερα η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, με την Εθνική να αναβαθμίζεται και να μπαίνει στον MSCI Greece Standard, ενώ η Eurobank τονίζεται πως είχε μπει πριν λίγες μέρες. Θα υπάρξουν κάποιες εκροές στις άλλες μετοχές λόγω στάθμισης σημειώνουν κάποιοι αναλυτές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Οι επενδυτές ξαναλέμε ποντάρουν σε μία πιο φιλική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις αγορές και κυρίως τις επενδύσεις. Είναι πολύ σημαντικό κάποιες να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Η αγορά πάντως χθες έδειξε τη θέλει και υποδέχθηκε την «αποχώρηση» Τσίπρα με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτόν που τον είχε υποδεχθεί. Η αγορά αποκτά περιθώρια ανόδου και σε αυτό βοηθάει και η πορεία των ελληνικών ομολόγων.

Ζητούμενο είναι αν η αγορά θα καταγράψει σήμερα νέο υψηλό έτους αν θα υπερβεί δηλαδή τις 785 μονάδες ή αν θα κάνει μία μικρή στάση ώστε να «χωνευτεί» η χθεσινή σημαντική άνοδος.

ΔΕΗ: Διορθώνει στο ξεκίνημα και διαπραγματεύεται πέριξ των 1,60 ευρώ. Θετικό θα ήταν αν πριν τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία παρουσίαζε ένα πλάνο για το πως σκέφτεται να διαχειριστεί την επιχείρηση.

ΟΛΠ: Μικρή υποχώρηση της τιμής και εδώ αφού μιλάμε για υψηλά πολλών ετών για τη μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έκανε μεγάλο όγκο χθες είχε και μεγάλη άνοδο και υπάρχει μία υποχώρηση άνω του 3% αλλά χωρίς σημαντικές συναλλαγές.

LAMDA: Η Eurobank την έβαλε με την προκήρυξη των εκλογών στις κορυφαίες της επιλογές. Αυτό δείχνει ότι περιμένει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και δε θα χαθεί άλλος χρόνος.

MOTOR OIL: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο και αύριο έχει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Τα περιθώρια διύλισης θα πιέσουν λίγο τα κέρδη.

Η μετοχή άνοιξε με καλή άνοδο και όγκο κοντά στις 10 χιλ. τεμάχια. Στα 20 ευρώ και στο +1,5% με αποτίμηση 2,21 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 15 λεπτά μετά το άνοιγμα και ο τραπεζικός πιέζεται σχεδόν 1%, γυρίζοντας την αγορά σε μικρές απώλειες.

SPACE HELLAS: Οι προτάσεις του μετόχου μειοψηφίας καταψηφίστηκαν όλες. Κάποια στιγμή θα πρέπει οι διοικήσεις, και εδώ στην Ελλάδα οι μεγαλομέτοχοι, να δουν και τα συμφέροντα των μικρομετόχων ως δικά τους. Έχουν βάλει τα λεφτά τους οι άνθρωποι και πρέπει να έχουν λόγο.

ΕΥΑΘ: Για να δούμε εδώ πως θα αντιμετωπίσει η διοίκηση το αίτημα του μετόχου μειοψηφίας που τυγχάνει να είναι και η SUEZ. Όπως γράψαμε η SUEZ από τα αποτελέσματα φάνηκε πως ενοχλήθηκε, γιατί οι προσλήψεις που έγιναν δεν έφεραν ούτε τζίρο, ούτε κέρδη. Απλά αύξησαν τα κόστη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης