Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ράλι υπερβολής σε μετοχές και ομόλογα από τράπεζες, αμοιβαία και private equity θα λήξει προσεχώς άδοξα λόγω ξένων

tags :
Το ράλι υπερβολής σε μετοχές και ομόλογα από τράπεζες, αμοιβαία και private equity θα λήξει προσεχώς άδοξα λόγω ξένων
Εάν η άνοδος προσεχώς... είναι πιο ήπια η ανοδική κίνηση θα συνεχιστεί εάν συνεχιστεί το ράλι υπερβολής…η άνοδος θα λήξει σύντομα και άδοξα.
Στις 27 Μαΐου 2019 στο ελληνικό χρηματιστήριο και στα ομόλογα σημειώθηκε ένα ακραίο ράλι υπερβολής.
Ελλείψει ξένων – ήταν κλειστές η Wall και το Λονδίνο – οι ελληνικές τράπεζες έσπευσαν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα για να προλάβουν τους ξένους που θα σκούπιζαν την αγορά λόγω της μεγάλης νίκης της ΝΔ στις ευρωεκλογές με 9,5 μονάδες.
Έτσι λοιπόν το ελληνικό 10ετές ομόλογο από 3,37% αγοράστηκε επιθετικά από τις ελληνικές τράπεζες εκτινάσσοντας τις τιμές και συμβάλλοντας στην βίαιη υποχώρηση των αποδόσεων στο 2,98%.
Λόγω της υπερβολής οι προσφορές αποσύρθηκαν και μαζί και οι τιμές και το ελληνικό 10ετές πουλήθηκε στην συνέχεια για να βρεθείς το 3,18%.
Όταν η Ιταλία βρίσκεται στο 2,70% το ελληνικό 10ετές δεν μπορεί να βρίσκεται στο 2,98%.
Το ράλι που σημειώθηκε στα ομόλογα είχε ως συνέπεια να σημειωθεί ακραία στρέβλωση και το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν σήμερα 28 Μαΐου οι ξένοι που θα μπουν στην αγορά άπαξ και στις 27 Μαΐου δεν δραστηριοποιούνταν λόγω της αργίας.
Το ίδιο σκηνικό σημειώθηκε και στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον τζίρο στις 27 Μαΐου να εκτινάσσεται σε 173 εκατ ευρώ, τις τράπεζες έως +27% και γενικώς ισχυρό ράλι ακραίας υπερβολής.
Τοποθετήθηκαν αμοιβαία κεφάλαια και ορισμένα private equity όχι όμως και οι ξένοι επενδυτές λόγω της αργίας.
Οπότε η σημερινή – 28 Μαΐου – στάση των ξένων θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Λόγω της προσδοκίας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι πιο φιλική το ελληνικό χρηματιστήριο θα μπορούσε να φθάσει έως τις 850 μονάδες αλλά και πάλι σε αυτά τα επίπεδα οι τιμές ειδικά των τραπεζών θα είναι ακριβές.
Σήμερα 28 Μαΐου θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της Εθνικής στον MSCI Greece οπότε 35 με 40 εκατ μετοχές αναμένεται να διακινηθούν στον τίτλο.
Ήδη οι τράπεζες αποτιμώνται σε επίπεδα τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ακριβές ως μετοχές.
Η άνοδος της αγοράς δεν θα κρατήσει πολύ εάν συνεχιστούν αυτές οι υπερβολές από τους επενδυτές.
Η σημερινή συνεδρίαση ανάλογα με το πώς θα συμπεριφερθούν οι ξένοι θα μας δείξει καθαρά εάν θα συνεχιστεί η άνοδος ή εάν θα τελειώσει γρήγορα.
Εάν η άνοδος είναι πιο ήπια η ανοδική κίνηση θα συνεχιστεί εάν συνεχιστεί το ράλι υπερβολής…η άνοδος θα λήξει σύντομα και άδοξα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης