Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες

Citigroup: Αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες
Αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένει η Citi
Αύξηση στο ποσοστό ανεργίας τ ων Ηνωμένων Πολιτειών αναμένει τους επόμενους 9 με 12 μήνες ο αναλυτής της Citi, Tobias Levkovich, επικαλούμενος την αυξημένη συσχέτιση του ποσοστού με τον αριθμό των μικρών επιχειρήσεων που προτίθενται να προσλάβουν εργαζόμενους.
«Η αγορά φαίνεται να είναι ισορροπημένη μεταξύ αισιόδοξων και απαισιόδοξων μετρήσεων οικονομικών δεικτών», σχολιάζει σε σημείωμα.
Η αμερικανική τράπεζα αναφέρεται ειδικότερα στα στοιχεία της NFIB για τις μικρές επιχειρήσεις, σχετικά με την πρόθεσή τους να προσλάβουν αλλά και να επεκταθούν.
Το πρώτο διάγραμμα «δείχνει» αύξηση του ποσοστού ανεργίας τους επόμενους 9 έως 12 μήνες, ενώ ο δεύτερος τη μείωση του αριθμού των μικρών επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επεκτάσεις βραχυπρόθεσμα.
Μια σημαντική επιδείνωση των οικονομικών στοιχείων θα μπορούσε να ωθήσει τη Federal Reserve σε μείωση επιτοκίων (επί του παρόντος στο εύρος 2,25%-2,50%), επισημαίνεται.
«Για όσους πιστεύουν ότι αυτό θα σήμαινε χαμηλότερα επιτόκια, που στη συνέχεια θα ήταν υποστηρικτικά για τον S&P 500, δεν είμαστε σίγουροι.
Πολλοί πελάτες ανησυχούν για την επόμενη ύφεση.
Ως εκ τούτου, τυχόν σημάδια διαρκούς οικονομικής αδυναμίας μπορεί να μην είναι άμεσα αποδεκτά ως θετικό σημάδι», σχολιάζεται.
«Τα σχέδια απασχόλησης μικρών επιχειρήσεων υποδηλώνουν υψηλότερα ποσοστά ανεργίας τα επόμενα μερικά τρίμηνα, τα οποία θα μπορούσαν να μειώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών.
Τα διαγράμματα:

Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης