Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τιμωρητική η ψήφος κατά Τσίπρα – Ο Μητσοτάκης με το σύνθημα της αυτοδυναμίας θα αγγίξει 36%- 37% έναντι 26%-27% του ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Τιμωρητική η ψήφος κατά Τσίπρα – Ο Μητσοτάκης με το σύνθημα της αυτοδυναμίας θα αγγίξει 36%- 37% έναντι 26%-27% του ΣΥΡΙΖΑ
Η ΝΔ εάν πάρει καθαρή εντολή για να κυβερνήσει θα συνεργαστεί με ένα κόμμα που έχει προκαλέσει μεγάλη ζημία στην κοινωνία και στην εθνική οικονομία όταν κυβερνούσε;
Μετά την τιμωρητική ψήφο που έλαβε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας υποστεί εκλογική συντριβή η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσουν να χτίσουν πάνω στο σύνθημα της αυτοδυναμίας ώστε να αυξήσουν τα ποσοστά ενόψει των εθνικών εκλογών στις 30 Ιουνίου ή 7 Ιουλίου το αργότερο.
Χωρίς καμία αμφιβολία η ελληνική κοινωνία τιμώρησε με την ψήφο αποδοκιμασίας τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το τρίτο μνημόνιο, την συμφωνία των Πρεσπών που ήταν ενάντια στην βούληση της πλειοψηφίας και με τις προεκλογικές παροχολογίες.
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστησαν μεγάλη ήττα, αποδοκιμάστηκαν για τα λάθη τους και δικαιολογημένα η κοινωνία έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα.
Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ ήταν εκεί να εκμεταλλευτούν τα πολλαπλά λάθη του Τσίπρα και τις μάταιες κινήσεις να αποτρέψει τα χειρότερα.
Η ΝΔ κατάφερε να κερδίσει με 33,19% έναντι 23,78% τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή πέρασε το μήνυμα στην κοινωνία, της ΝΔ που ζητούσε καθαρή εντολή για να διώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, για να τιμωρήσουν την αριστερά που κυβέρνησε και για λίγο στην κυριολεξία κόντευε να οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοπία.
Το μήνυμα της καθαρής νίκης είχε ως συνέπεια να διεμβολιστούν κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή που εκφράζει την πατριωτική δεξιά, ωστόσο η άνοδος της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου ενός κόμματος προσωποπαγούς δεν είχε προβλεφθεί στην διάσταση που τελικώς κέρδισε με 4,14%.
Ο Βελόπουλος κυρίως συγκέντρωσε ψήφους από ΛΑΟΣ, Ανεξάρτητους Έλληνες και άλλα μικρά κόμματα ενώ έπληξε σε αξιόλογο βαθμό και την Χρυσή Αυγή.
Η Ελλάδα οδηγείται σε εθνικές εκλογές εν μέσω πόλωσης και με το δίλημμα του Μητσοτάκη στην κοινωνία να του δοθεί ισχυρή αυτοδυναμία ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμα του.
Έχοντας τον αέρα της μεγάλης νίκης των ευρωεκλογών ο Μητσοτάκης θα επιχειρήσει περαιτέρω πόλωση ώστε στις εθνικές εκλογές να φθάσει στο 36% με 37% έναντι 26% με 27% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μικρότερα κόμματα θα δεχθούν πιέσεις τα μεν δεξιά κόμματα – Χρυσή Αυγή, Βελόπουλος κ.α. - από την ΝΔ και τα μεν αριστερά – όπως και η ΜερΑ 25 του Βαρουφάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η αυτοδυναμία της ΝΔ που δεν αποτελεί ουτοπία ως πολιτικό στόχο μπορεί να ανακοπεί μόνο με κάποια συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και αντίστασης των μικρότερων κομμάτων στις διαρροές.
Το πολιτικό μήνυμα Μητσοτάκη πάντως σε αυτή την συγκυρία – δηλαδή δώστε δύναμη στην ΝΔ για να έχει αυτοδυναμία – είναι πολύ ισχυρό.
Ωστόσο η ΝΔ πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν κερδίσει την αυτοδυναμία με διακριτό και όχι οριακό ποσοστό θα συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ ή όχι;
Η ΝΔ εάν πάρει καθαρή εντολή για να κυβερνήσει θα συνεργαστεί με ένα κόμμα που έχει προκαλέσει μεγάλη ζημία στην κοινωνία και στην εθνική οικονομία όταν κυβερνούσε;
Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι ο ιδανικός κυβερνητικός εταίρος, έχει κακό παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης