Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό με τα «βλέμματα» σε εκλογές και εμπόριο - Στο +0,15% και τα 1.285,55 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη για τον χρυσό με τα «βλέμματα» σε εκλογές και εμπόριο - Στο +0,15% και τα 1.285,55 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (27/5) ο χρυσός, στον απόηχο τόσο των ευρωεκλογών, όσο και των εξελίξεων των τελευταίων ημερών που σχετίζονται με το εμπόριο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.285,55 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολαρίων.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,12% στις 97,59 μονάδες, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε σκαρφαλώσει σε υψηλά δύο ετών, και συγκεκριμένα στις 98,26 μονάδες.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο σημερινός όγκος συναλλαγών θα είναι περιορισμένος, εν μέσω αργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ περιορισμένος ήταν και ο αντίκτυπος των ευρωεκλογών στην αγορά συναλλάγματος.
Ωστόσο, μία νέα κλιμάκωση στις εμπορικές εντάσεις παγκοσμίως θα μπορούσε να προκαλέσει νέα μεταβλητότητα στις αγορές, καθώς οι υπουργοί Εμπορίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιούν σήμερα συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον.
Η προσοχή των επενδυτών θα παραμείνει εστιασμένη και στις εξελίξεις που αφορούν το Brexit, μετά την ανακοίνωση παραίτησης από την πρωθυπουργό Theresa May, η οποία προκαλεί νέα ερωτήματα αναφορικά με το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως τονίζει ο αναλυτής του Investing.com, Barani Krishnan, η κατεύθυνση του χρυσού κατά τις επόμενες ημέρες θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τον διάδοχο της Theresa May, καθώς και την πολιτική που θα ακολουθήσει αναφορικά με το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης