Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euractiv: Ένα «πράσινο κύμα» σάρωσε την Ευρώπη - Οι νέοι κινητοποιούνται για την κλιματική αλλαγή

Euractiv: Ένα «πράσινο κύμα» σάρωσε την Ευρώπη - Οι νέοι κινητοποιούνται για την κλιματική αλλαγή
H κινητοποίηση των νέων για την κλιματική αλλαγή, συνοδεύτηκε από την αίσθηση του κατεπείγοντος και οδήγησε στην άνοδο των κομμάτων της Οικολογίας στις ευρωεκλογές
Για «πράσινο κύμα» που σάρωσε την Ευρώπη κάνει λόγο το Euractiv, σχολιάζοντας την εντυπωσιακή άνοδο των Πρασίνων στις ευρωεκλογές 2019.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κινητοποίηση των νέων για την κλιματική αλλαγή, συνοδεύτηκε από την αίσθηση του κατεπείγοντος και οδήγησε στην άνοδο των κομμάτων της Οικολογίας στις ευρωεκλογές.
Οι Πράσινοι κατέγραψαν διψήφια ποσοστά στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, με τη Γερμανία να πρωταγωνιστεί, καθώς κατέγραψαν άλμα στο 20% κατακτώντας τη δεύτερη θέση πάνω από τους Σοσιαλδημοκράτες.
Στη Γαλλία οι Πράσινοι βρέθηκαν στην τρίτη θέση με ποσοστό 12%, ενώ στην Αυστρία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία κατέγραψαν επίσης διψήφια ποσοστά.
Στη Βρετανία συγκέντρωσαν ποσοστό 12,4%, σχεδόν διπλασιάζοντας τα ποσοστά τους, αφήνοντας τους Συντηρητικούς στην πέμπτη θέση.
Στη Γαλλία ειδικότερα, οι κινητοποιήσεις για τα ζητήματα του κλίματος και της οικολογίας ενισχύθηκαν μετά την παραίτηση του υπουργού Περιβάλλοντος Nicolas Hulot στα τέλη Αυγούστου του 2018.
Ο Hulot είχε δηλώσει απογοητευμένος από την ισχύ του lobbying κατά των προσπαθειών να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή και να προχωρήσει η αγροτική μεταρρύθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης