Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ποια είναι τα χαρτιά της «νίκης»

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ποια είναι τα χαρτιά της «νίκης»
ΑΓΟΡΑ: Ενθουσιασμός στο ελληνικό χρηματιστήριο με την αγορά να ανοίγει με άνοδο άνω του 5% και εντυπωσιακό τζίρο. Μετά από 15 λεπτά συνεδρίασης έχει γίνει τζίρος 32 εκατ. ευρώ.

Σπεύδουν οι επενδυτές να αποτυπώσουν στο ταμπλό τη νίκη με μεγάλη διαφορά και πάνω από αυτό που θεωρούσαν έκπληξη αλλά και τις πρόωρες εκλογές. Μάλιστα το γεγονός ότι θα γίνουν άμεσα απομακρύνει και τον κίνδυνο εκτροχιασμού.

Εξαιρετικά τα νέα για το ΧΑ και φαίνεται και σε επιμέρους μετοχές. Φαίνεται στις τράπεζες, τη ΔΕΗ, τη Lamda, την ΕΧΑΕ κ.α. Το κύμα αισιοδοξίας μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες συνολικά για το ΧΑ.

ΔΕΗ: Είναι η μεγάλη κερδισμένη. Όταν είχε δημοσιεύσει αποτελέσματα γνωστός αναλυτής μας είχε πει πως ο καταλύτης πλέον για τη μετοχή θα είναι το σχέδιο διάσωσης του κ.Μητσοτάκη. Η μετοχή ξεσπάει με άνοδο 11%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εντυπωσιακή άνοδο αφού η αγορά περιμένει καλύτερες μέρες με επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη ανάπτυξη και φυσικά ισχυροποίηση τραπεζικού συστήματος.

Εξαιρετική η Πειραιώς με άνοδο 21% και κάτω από 10% τα κέρδη για τις υπόλοιπες τράπεζες.

ΕΧΑΕ: Η μετοχή ενισχύεται 6% καθώς η αύξηση του τζίρου που προεξοφλούν οι επενδυτές φαίνεται ήδη. Η βελτίωση επίσης των αποτιμήσεων ευνοεί την εισηγμένη.

FTSE 25: Θα υπάρξει μεταβλητότητα γιατί κάποιοι είχαν ποντάρει από την περασμένη εβδομάδα, ή όσοι είχαν ήδη μετοχές βλέπουν πολλά νέα υψηλά ή μεγάλα κέρδη οπότε θα θελήσουν κάποια να τα κατοχυρώσουν.

Τώρα η αγορά θέλει να δει πολλά. Αλλά προς το παρόν αρκούν τα εκλογικά αποτελέσματα και οι δεσμεύσεις από τη Νέα Δημοκρατία για μια κυβέρνηση πιο φιλική στις επενδύσεις.

LAMDA: Το ελληνικό θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητας. Σήμερα με όγκο 83 χιλ. τεμάχια βλέπουμε άνοδο 4,7%.

ΟΛΠ: Και εδώ θα πρέπει να περιμένουμε πως το επενδυτικό πλάνο θα προχωρήσει όπως έχει συμφωνηθεί. Άνοδος 5,6% για τη μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ισχυρή ανοδική κίνηση και για τη συγκεκριμένη μετοχή του κατασκευαστικού κλάδου. Στα 1,65 ευρώ με άνοδο 5,77%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Σήμερα η μέρα ανήκει στα βαριά χαρτιά. Δεν περιμένουμε σημαντικές κινήσεις στα μικρομεσαία εκτός και αν ενεργοποιηθούν επενδυτές που δεν θα θελήσουν να αγοράσουν κάτι στο +10% με +20% και θα αρκεστούν σε κάτι πιο… ελαφρύ.

ΑΒΑΞ: Καλή άνοδος για την κατασκευαστική, κινείται στο γενικότερο κλίμα. Με όγκο 27 χιλ. τεμάχια βρίσκεται στα 0,4610 ευρώ με άνοδο 6%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης