Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλος χαμένος των Ευρωεκλογών ο Macron – Απέτυχε σε όλα τα στοιχήματά του

tags :
Μεγάλος χαμένος των Ευρωεκλογών ο Macron – Απέτυχε σε όλα τα στοιχήματά του
Οι Γάλλοι γύρισαν την πλάτη στον πρόεδρό τους, Emmanuel Macron, δίνοντας τη νίκη στο Εθνικό Ράλι της Marine Le Pen
Μπορεί να ήταν ένα αποτέλεσμα αναμενόμενο, αλλά η Ευρώπη δείχνει μουδιασμένη από την επικράτηση της Marine Le Pen στις ευρωεκλογές της Γαλλίας.
Οι Γάλλοι γύρισαν την πλάτη στον πρόεδρό τους, Emmanuel Macron, δίνοντας τη νίκη στο Εθνικό Ράλι της Marine Le Pen, επιλέγοντας μια ευρωσκεπτικιστική φωνή έναντι του πρώην τραπεζίτη της Rothschild.
Το En Marche του Macron  θα έχει μόλις 22,5% των ψήφων σε σύγκριση με 24% της Le Pen και το αποτέλεσμα θα είναι μια ταπείνωση για τον φιλελεύθερο πολιτικό ο οποίος δήλωσε πριν από τις εκλογές ότι κάτι λιγότερο από την 1η θέση θα ήταν μια ήττα.
Η αδυναμία του Macron φάνηκε ακόμη και όταν η προσέλευση αυξήθηκε κατά περίπου 10% από το 2014, ωστόσο η αύξηση ήταν ιδιαίτερα έντονη στις περιοχές όπου το κόμμα της Le Pen έχει κερδίσει έδαφος.
Με άλλα λόγια, καθώς η απάθεια των mainstream κομμάτων εδραιώνεται, η λαϊκιστικές φωνές απαιτούν όλο και περισσότερο να ακουστούν.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, το αποτέλεσμα είναι μια οπισθοδρόμηση για τον 41χρονο Macron, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικότερο ρόλο στην εκστρατεία απ 'ό, τι οποιοσδήποτε άλλος ευρωπαίος ηγέτης, καθώς προσπάθησε να κινητοποιήσει ψηφοφόρους.
Ο Γάλλος πρόεδρος αγωνίστηκε να πείσει την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδιώξει μεγαλύτερη σύγκλιση.
Εντούτοις, η σημερινή ψηφοφορία ακολούθησε μήνες ανελέητων διαμαρτυριών που έδειξαν τα προβλήματα Macron στο Παρίσι.
Ο ίδιος ανταποκρίθηκε με μια σειρά από νέα προγράμματα δαπανών και φορολογικές περικοπές για να κατευνάσει το κίνημα των κίτρικων γιλέκων, αλλά τα μέτρα απέτυχαν να πείσουν τους ψηφοφόρους.
Εν τω μεταξύ, τα ευρωσκεπτικά και ακροδεξιά κόμματα κέρδισαν έδαφος στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιταλία, στην Πολωνία και την Ουγγαρία.
Το κόμμα Brexit του Nigel Farage οδεύει προς μια άνετη νίκη, ενώ μεγάλος συνασπισμός της δεξιάς της Γερμανίας αντιμετώπισε ενδεχομένως ένα σημαντικό εκλογικό σοκ, με τους Πράσινους να διπλασιάζουν τα ποσοστά τους.
Ενώ το ΕΛΚ παραμένει η μεγαλύτερη ομάδα στο κοινοβούλιο, το μειωμένο του μέγεθος ενδέχεται να εμποδίσει τον Manfred Weber, τον επικεφαλής του υποψήφιο, να έχει αξιώσεις για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης