Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Δεν θα υπάρξει αλλαγή πορείας, παρά την ήττα στις ευρωεκλογές

tags :
Macron: Δεν θα υπάρξει αλλαγή πορείας, παρά την ήττα στις ευρωεκλογές
Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των ψηφοφόρων «δυνατά και ξεκάθαρα», αναφέρει η γαλλική κυβέρνηση 
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Eduard Philippe δήλωσε ότι αποδέχεται τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών «με ταπεινότητα αλλά και αποφασιστικότητα».
«Όταν έρχεσαι δεύτερος σε κάποιες εκλογές, δεν μπορεί να δηλώσεις ότι κέρδισες», παραδέχθηκε ο Philippe, αν και επεσήμανε ότι ο Εθνικός Συναγερμός της Marine Le Pen είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα και στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2014.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών επιβεβαιώνουν ότι η εκλογή του Emmanuel Macron το 2017 στην προεδρία της χώρας απέναντι στη Le Pen άλλαξε τον εκλογικό χάρτη της Γαλλίας: «Δεν υπάρχον πλέον οι παλαιοί διχασμοί», σχολίασε.
Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των ψηφοφόρων «δυνατά και ξεκάθαρα», κατέληξε ο Philippe και υποσχέθηκε να προσπαθήσει να κάνει περισσότερα «για τις επαρχίες που νιώθουν παραμελημένες» και «να κάνουμε τις πολιτικές μας πιο ανθρώπινες χωρίς να χάσουμε τη φιλοδοξία και την τόλμη μας».
Την ίδια ώρα το περιβάλλον του Macron αποκλείει το ενδεχόμενο αλλαγής της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Ο Γάλλος πρόεδρος σκοπεύει «να εντείνει τη δεύτερη πράξη της θητείας του» και «δεν θα αλλάξει πορεία», επεσήμανε πηγή από το περιβάλλον του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.
Ο Macron και η κυβέρνησή του είναι αντιμέτωποι με μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση από τα μέσα Νοεμβρίου, με διαδηλώσεις «κατά των αδικιών» αλλά και της οικονομικής πολιτικής να πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο.
«Η πορεία όπως αυτή έχει ανακοινωθεί θα συνεχιστεί. Στόχος είναι οι Γάλλοι να μπορέσουν να αισθανθούν την αλλαγή», συνέχισε η ίδια πηγή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης