Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι αιτίες για την εκλογική πανωλεθρία Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για την Χρυσή Αυγή - Γιατί ηττήθηκαν;

tags :
Οι αιτίες για την εκλογική πανωλεθρία Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για την Χρυσή Αυγή - Γιατί ηττήθηκαν;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Τσίπρας υπέστη εκλογική πανωλεθρία
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Τσίπρας προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά υπέστησαν εκλογική πανωλεθρία, ενώ και η Χρυσή Αυγή υπέστη μεγάλη πτώση χάνοντας την 3η θέση που κατείχε εδώ και πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.
Η διαφορά στις ευρωεκλογές της ΝΔ με 9 μονάδες στο 33% περίπου έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόρροια πολύ συγκεκριμένων αιτιών.
Είναι η μεγαλύτερη διαφορά που καταγράφεται μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων σε ευρωεκλογές, πρόκειται για μεγάλη ήττα για τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για τον Τσίπρα που στιγματίζεται από αυτό το εκλογικό σοκ.
Πλέον πολλοί υποστηρίζουν ότι η ήττα για τον Τσίπρα θα διευρυνθεί εάν παραμείνει στην εξουσία έως τον Οκτώβριο 2019.
1)Τελικώς η ελληνική κοινωνία τιμώρησε τον Τσίπρα για την πολιτική υποκρισία του που ως αριστερός με το δημοψήφισμα ξεγέλασε τον έλληνα και εφάρμοσε το χειρότερο μνημόνιο.
2)Ο ελληνικό λαός τιμώρησε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αφαίμαξαν την μεσαία αστική τάξη και τις επιχειρήσεις.
Η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, τα αδιέξοδα στην οικονομία και η μικροπολιτική με τις προεκλογικές παροχές τελικώς δεν έπεισαν τους πολίτες.
Στην κοινωνία πέρασαν όλα αυτά ως μικροπολιτικές μεθοδεύσεις.
Η κοινωνία κουράστηκε από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κουράστηκε από την υποκριτική πολιτική των αριστερών, που δεν έδωσαν λύσεις στο πρόβλημα.
Π.χ. τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% έως το 2022 δεν είναι η λύση για την Ελλάδα είναι ομηρεία, όπως και οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.
3)Η άποψη ότι η αριστερά κατέστρεψε την οικονομία, προκάλεσε συστημικό σοκ 120-130 δισεκ. ευρώ, προκάλεσε τα capital controls επίσης διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην αρνητική άποψη της κοινωνίας.
4)Ο Τσίπρας υπέστη ήττα και από τον Βαρουφάκη με την ΜερΑ 25 όπου προσέγγισε το 3% και ξεκάθαρα έκοψε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
5)Σημαντικό ρόλο στην σκληρή ήττα – πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ διαδραμάτισε και η απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών.
Για την καθολική πλειοψηφία της κοινωνίας η παράδοση του ονόματος Μακεδονία ήταν ξεπούλημα.
Ο Τσίπρας ικανοποιώντας ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αψήφησε την ελληνική κοινωνία που τον τιμώρησε στις ευρωεκλογές.
Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν αντεθνική, αποτέλεσε προσβολή στην ελληνική ιστορία ήταν ένα εγκληματικό λάθος απέναντι στα συμφέροντα της χώρας.

Η ΝΔ θριάμβευσε χωρίς καμία αμφιβολία γιατί ο ελληνικός λαός τιμώρησε ξεκάθαρα τον Τσίπρα και τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ.
Το πολιτικό bonus που παίρνει ο Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι πολύ ισχυρά σε αντίθεση με τον Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ που καταποντίζονται.

Οι 6 βασικές αιτίες για την μεγάλη πτώση της Χρυσής Αυγής - Βελόπουλος, ΝΔ, αποκλεισμός

Αρνητική έκπληξη αποτελεί η πτώση της Χρυσής Αυγής η οποία από 8,5% που αναμενόταν υποχωρεί στο 5% ή πέριξ αυτής της περιοχής.
Ενώ όλα τα ακροδεξιά και εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης κατέγραψαν εντυπωσιακά αποτελέσματα η Χρυσή Αυγή σημείωσε μεγάλη πτώση απόρροια συγκεκριμένων αιτιών.

1)Είναι εντυπωσιακή η άνοδος της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου.
Φαίνεται ότι ουσιαστικά απορροφάει το 30% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ενώ και η ΝΔ φαίνεται ότι διεμβολίζει την Χρυσή Αυγή.
Η παρουσία του Βελόπουλου στην τηλεόραση σε συνδυασμό με την συστηματική παρουσίαση θέσεων για τα εθνικά θέματα είχαν ως συνέπεια μέρος των οπαδών της Χρυσής Αυγής να υποστεί μεγάλη καθίζηση στα αποτελέσματα του.
Εάν δεν υπήρχε η Ελληνική Λύση η Χρυσή Αυγή θα ήταν τρίτο κόμμα.
Είναι ενδεικτικό ότι στην Μακεδονία η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου εμφάνισε ποσοστά μεγαλύτερα από την Χρυσή Αυγή η οποία είχε δώσει μάχη για το Μακεδονικό.

2)Η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και το δίλημμα του Μητσοτάκη σε συνδυασμό με την δυσαρέσκεια των πολιτών για την διακυβέρνηση Τσίπρα οδήγησε ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στην ΝΔ ώστε να τιμωρήσουν…περισσότερο τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

3)Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής επίσης διαδραμάτισε καίριο ρόλο, ήταν απομονωμένη από όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, στιγματισμένη και βαλλόμενη χωρίς καμία δυνατότητα να παρουσιάσει τις θέσεις της.

4)Ένας άλλος λόγος που πέρασε σε ορισμένους ήταν ότι η ΝΔ έχει κατηγορήσει την Χρυσή Αυγή ότι συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς και αυτή η κατηγορία είναι ανυπόστατη αλλά είναι αληθές ότι δεν κατάφερε να πείσει την κοινή γνώμη ότι αυτό δεν έχει βάση.

5)Οι βασικοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής η νεολαία δεν πήγε να ψηφίσει, μεγάλο μέρος των οπαδών δεν πήγαν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή πλήρωσαν αυτή την απάθεια των νέων ανθρώπων.

6)Η Χρυσή Αυγή πήρε ένα πολύ σκληρό μήνυμα αποδοκιμασίας από την κοινωνία.
Χρειάζονται ιδέες, προτάσεις, θέσεις ώστε να πειστεί η κοινωνία ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πολιτική πρόταση.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ακόμη και ο Ηλίας Κασιδιάρης ως υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο της Αθήνας αναμενόταν να βρεθεί στην δεύτερη θέση και αντί αυτού υποχώρησε στο 10% και στην 4η θέση, πήρε ποσοστό μεγαλύτερο από το κόμμα.

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να κάνει μια μεγάλη αυτοκριτική γατί έχασε σχεδόν το 45% της εκλογικής της δύναμης με βάση τις παρελθούσες ευρωεκλογές.
Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στο περιθωριοποιημένο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να βρεθεί στην τρίτη θέση…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης