Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι 6 βασικές αιτίες για την μεγάλη πτώση της Χρυσής Αυγής - Βελόπουλος, ΝΔ, αποκλεισμός

Οι 6 βασικές αιτίες για την μεγάλη πτώση της Χρυσής Αυγής - Βελόπουλος, ΝΔ, αποκλεισμός
Ενώ όλα τα ακροδεξιά και εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης κατέγραψαν εντυπωσιακά αποτελέσματα η Χρυσή Αυγή σημείωσε μεγάλη πτώση απόρροια συγκεκριμένων αιτιών.
Αρνητική έκπληξη αποτελεί η πτώση της Χρυσής Αυγής η οποία από 8,5% που αναμενόταν υποχωρεί στο 5% ή πέριξ αυτής της περιοχής.
Ενώ όλα τα ακροδεξιά και εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης κατέγραψαν εντυπωσιακά αποτελέσματα η Χρυσή Αυγή σημείωσε μεγάλη πτώση απόρροια συγκεκριμένων αιτιών.

1)Είναι εντυπωσιακή η άνοδος της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου.
Φαίνεται ότι ουσιαστικά απορροφάει το 30% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ενώ και η ΝΔ φαίνεται ότι διεμβολίζει την Χρυσή Αυγή.
Η παρουσία του Βελόπουλου στην τηλεόραση σε συνδυασμό με την συστηματική παρουσίαση θέσεων για τα εθνικά θέματα είχαν ως συνέπεια μέρος των οπαδών της Χρυσής Αυγής να υποστεί μεγάλη καθίζηση στα αποτελέσματα του.
Εάν δεν υπήρχε η Ελληνική Λύση η Χρυσή Αυγή θα ήταν τρίτο κόμμα.
Είναι ενδεικτικό ότι στην Μακεδονία η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου εμφάνισε ποσοστά μεγαλύτερα από την Χρυσή Αυγή η οποία είχε δώσει μάχη για το Μακεδονικό.

2)Η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και το δίλημμα του Μητσοτάκη σε συνδυασμό με την δυσαρέσκεια των πολιτών για την διακυβέρνηση Τσίπρα οδήγησε ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στην ΝΔ ώστε να τιμωρήσουν…περισσότερο τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

3)Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής επίσης διαδραμάτισε καίριο ρόλο, ήταν απομονωμένη από όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, στιγματισμένη και βαλλόμενη χωρίς καμία δυνατότητα να παρουσιάσει τις θέσεις της.

4)Ένας άλλος λόγος που πέρασε σε ορισμένους ήταν ότι η ΝΔ έχει κατηγορήσει την Χρυσή Αυγή ότι συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς και αυτή η κατηγορία είναι ανυπόστατη αλλά είναι αληθές ότι δεν κατάφερε να πείσει την κοινή γνώμη ότι αυτό δεν έχει βάση.

5)Οι βασικοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής η νεολαία δεν πήγε να ψηφίσει, μεγάλο μέρος των οπαδών δεν πήγαν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή πλήρωσαν αυτή την απάθεια των νέων ανθρώπων.

6)Η Χρυσή Αυγή πήρε ένα πολύ σκληρό μήνυμα αποδοκιμασίας από την κοινωνία.
Χρειάζονται ιδέες, προτάσεις, θέσεις ώστε να πειστεί η κοινωνία ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πολιτική πρόταση.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ακόμη και ο Ηλίας Κασιδιάρης ως υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο της Αθήνας αναμενόταν να βρεθεί στην δεύτερη θέση και αντί αυτού υποχώρησε στο 10% και στην 4η θέση, πήρε ποσοστό μεγαλύτερο από το κόμμα.

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να κάνει μια μεγάλη αυτοκριτική γατί έχασε σχεδόν το 45% της εκλογικής της δύναμης με βάση τις παρελθούσες ευρωεκλογές.
Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στο περιθωριοποιημένο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να βρεθεί στην τρίτη θέση…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης