Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλύτερες ιαπωνικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, ζήτησε από το Τόκιο ο Trump

Μεγαλύτερες ιαπωνικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, ζήτησε από το Τόκιο ο Trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε στους Ιάπωνες επιχειρηματίες, πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο χρονικό σημείο για επενδύσεις στις ΗΠΑ
Πρόσκληση στους Ιάπωνες επιχειρηματίες να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στις ΗΠΑ απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιεί από το Σάββατο (25/5) επίσημη επίσκεψη στο ασιατικό κράτος με σκοπό να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς της χώρας του με το Τόκιο.
Λίγο μετά την άφιξή του στην Ιαπωνία ο Trump παρακάθισε σε δεξίωση προς τιμήν του στην οικεία του Αμερικανού πρεσβευτή William Hagerty, στην οποία έδωσαν το «παρών» στελέχη από μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες όπως, Toyota, Nissan, Honda, SoftBank και Rakuten.
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε στους Ιάπωνες επιχειρηματίες, πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο χρονικό σημείο για επενδύσεις στις ΗΠΑ ενώ επιτέθηκε και από το εξωτερικό στη Fed, λέγοντας πως οι πολιτικές της εμποδίζουν τη χώρα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της, όπως μεταδίδει το Reuters.
Με τις συνεχιζόμενες εμπορικές συνομιλίες, ο Trump δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί μία συμφωνία για την αντιμετώπιση της ανισορροπίας του εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ - Ιαπωνίας.
«Με τη συμφωνία αυτή ελπίζουμε να αντιμετωπίσουμε την εμπορική ανισορροπία, να εξαλείψουμε τα εμπόδια στις εξαγωγές των ΗΠΑ και να διασφαλίσουμε την δικαιοσύνη και την αμοιβαιότητα στη σχέση μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης