Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουντουρά: Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας έγιναν πράξη και νόμοι του κράτους – Κρίσιμες οι εκλογές

Κουντουρά: Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας έγιναν πράξη και νόμοι του κράτους – Κρίσιμες οι εκλογές
"Σε καμία περίπτωση ο ελληνικός λαός  δεν πιστεύει τις κενές υποσχέσεις της αντιπολίτευσης", αναφέρει η Έλενα Κουντουρά
«Οι πολίτες θα γυρίσουν την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και απέτυχαν να διαχειριστούν την κρίση», τονίζει η πρώην υπουργός Τουρισμού και νυν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews.
Όπως  σημειώνει, «ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή μας που εργάστηκε σκληρά, έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και έβαλε τα θεμέλια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας».
Προσθέτει πως «όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας έγιναν πράξη και νόμοι του κράτους.
Και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την οικονομική και κοινωνική ευημερία, με αναπτυξιακό  πρόγραμμα και σεβασμό στους κόπους και στις θυσίες των  Ελλήνων πολιτών.
Αντίθετα με την αντιπολίτευση , που με το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της είναι απέναντι σε κάθε κοινωνική διεκδίκηση».
Εκτιμά ότι «στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές οι πολίτες θα γυρίσουν την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και απέτυχαν να διαχειριστούν την κρίση».
Κατά την ίδια, «είναι οι ίδιοι που περιέκοψαν πάνω από 40% τους μισθούς και  τις συνάξεις, ενώ σήμερα δυσανασχετούν που η κυβέρνησή μας στηρίζει με μόνιμα θετικά μέτρα τη μεσαία τάξη και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
Η κ. Κουντουρά υπογραμμίζει πως «σε καμία περίπτωση ο ελληνικός λαός  δεν πιστεύει τις κενές υποσχέσεις της αντιπολίτευσης, που χρησιμοποιεί απειλές, συκοφαντίες, σκανδαλολογία και τα πιο απίθανα fake news, ενώ δεν διστάζει να υπομονεύσει το εθνικό συμφέρον και την ίδια την πατρίδα, προκειμένου να κερδίσει την εξουσία».         
 Όπως αναφέρει «ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με μία προοδευτική πολιτική πρόταση, διεκδικεί μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη, μέσα σε μια Ευρώπη που θα ανακόψει την άνοδο των ακροδεξιών στοιχείων και θα στραφεί σε οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές προς όφελος των πολλών».
Σημειώνει δε,  πως «το κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία απευθύνεται προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες που ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας και των αριθμών, οι οποίες έφεραν φτώχεια και ανεργία, δίχασαν την Ευρώπη και οδήγησαν σε οικονομική και ανθρωπιστική κρίση».
Υποστηρίζει ότι αυτή η διεύρυνση «βρίσκει ανταπόκριση από την κοινωνία, αγγίζει τους απλούς πολίτες και ενεργοποιεί δυνάμεις που είναι απέναντι στις ανισότητες, στις ακραίες φωνές, σε κάθε είδους αποκλεισμό και διακρίσεις, απέναντι στη διαφορετικότητα, στην ξενοφοβία και στην  μισαλλοδοξία» και συμπληρώνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας  απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν αποδείξει ότι νοιάζονται για τους πολλούς και  εργάζονται με γνώμονα το συμφέρον και το καλό της πατρίδας μας».
Ακόμη, δηλώνει ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον κλάδο του τουρισμού ήταν η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και ο καλύτερες αμοιβές διότι «οι άνθρωποι είναι η «καρδιά» της ελληνικής φιλοξενίας και η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον της Ελλάδας».
Μεταξύ άλλων, σημειώνει «θα αγωνιστώ στην Ευρωβουλή με σκληρή δουλειά και με το ίδιος πάθος για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μας, που είναι σήμερα πάνω από το 20% του ΑΕΠ, αλλά και για να δώσουμε λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία, στην κοινωνία, στην απασχόληση στην Ευρώπη, να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, το μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον,  καθώς και για να κερδίσουμε το στοίχημα της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, με πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο».
Οι εκλογές, όπως αναφέρει «είναι κρίσιμες για την πορεία της Ευρώπης και φυσικά για το μέλλον της ίδια της χώρας μας».
«Οι Έλληνες ευρωβουλευτές  τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι η «Εθνική Ελλάδας» που θα διεκδικήσει τα μέγιστα οφέλη για την πατρίδα μας», καταλήγει η κ. Κουντουρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης