Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εμπόδια στον Trump για την κατασκευή του τείχους βάζει δικαστής - Μπλοκάρει τη χρηματοδότησή του

Νέα εμπόδια στον Trump για την κατασκευή του τείχους βάζει δικαστής - Μπλοκάρει τη χρηματοδότησή του
H νέα δικαστική απόφαση προστίθεται σε εκείνες που έχουν βάλει ήδη νομικούς φραγμούς στα σχέδια του Trump για το τείχος
Νέα εμπόδια συναντά ο Donald Trump στο δρόμο προς την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό καθώς δικαστής στην Καλιφόρνια μπλόκαρε την χρηματοδότησή του υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κονδύλια του υπουργείου Άμυνας για την κατασκευή του τείχους καθώς δεν έχουν εγκριθεί από το Κογκρέσο».
Μετά τη δικαστική διαταγή ο Trump δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το κονδύλι ύψους 1 δισ. δολαρίων του υπ. Άμυνας, από τα 6,7 δισ. δολάρια που υπολογίζεται ότι θα στοιχήσει η κατασκευή του.
«Η θέση πως όταν το Κογκρέσο αρνείται το αίτημα της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει κονδύλια, η κυβέρνηση μπορεί απλά να βρει έναν άλλο τρόπο να ξοδέψει τα χρήματα αυτά “χωρίς το Κογκρέσο”, δεν είναι σύμφωνη προς τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών που χρονολογείται από τις πρώιμες ημέρες της δημοκρατίας μας», αναφέρει ο δικαστής Heywood Gillian στο αιτιολογικό της απόφασής του.
Ο ίδιος δικαστής απέρριψε το αίτημα για προσωρινή διαταγή κατά του τείχους που είχαν καταθέσει από κοινού δεκαέξι Πολιτείες, αλλά τόνισε πως αυτές μπορούν να επιδιώξουν τη συνέχιση της αγωγής τους.
Εκπρόσωποι του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας, του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου δεν θέλησαν να σχολιάσουν άμεσα στην απόφαση του δικαστή της Καλιφόρνιας για το τείχος, που η κυβέρνηση Trump θεωρεί ως κεφαλαιώδους σημασίας έργο για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και του εισαγόμενου εγκλήματος από τα νότια σύνορά της.
Αυτή η νέα δικαστική απόφαση προστίθεται σε εκείνες που έχουν βάλει ήδη νομικούς φραγμούς στα σχέδια του Trump για το τείχος, ένα από τα βασικά «χαρτιά» του ενόψει των νέων προεδρικών εκλογών το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης