Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ρυθμό ανάπτυξης 5,5% προβλέπει για την Αίγυπτο για την επόμενη τριετία η Standard & Poor’s

tags :
Ρυθμό ανάπτυξης 5,5% προβλέπει για την Αίγυπτο για την επόμενη τριετία η Standard & Poor’s
Ρυθμό ανάπτυξης 5,5% προβλέπει για την Αίγυπτο για την επόμενη τριετία η Standard & Poor’s
Ο οίκος S&P εκτιμά στην ανάλυσή του ως απίθανο το σενάριο να λάβει η Αίγυπτος πρόσθετη οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δεδομένης της ήδη επιτευχθείσης δραστικής βελτίωσης του επιπέδου χρηματοοικονομικής ρευστότητας της χώρας».
Ευοίωνες οι προοπτικές της αιγυπτιακής οικονομίας, από τον οίκο Standard & Poor’s, που σε πρόσφατη ανάλυσή του, εκτίμησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αιγυπτιακής οικονομίας θα φθάσει το 5,3% κατά το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς και ότι η αιγυπτιακή οικονομία θα αναπτύσσεται με μέσο ρυθμό 5,5% κατά την προσεχή τριετία.
Στην εν λόγω μελέτη αναφέρονται οι εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους «κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης της αιγυπτιακής οικονομίας αναμένεται να είναι φέτος και κατά τα προσεχή έτη η παραγωγή φυσικού αερίου, η βιομηχανία, ο τουρισμός και οι κατασκευές, με τις τελευταίες να ευνοούνται από τα σημαντικότατα έργα υποδομών που υλοποιούνται ανά τη χώρα», όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο.
«Ο οίκος S&P εκτιμά στην ανάλυσή του ως απίθανο το σενάριο να λάβει η Αίγυπτος πρόσθετη οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δεδομένης της ήδη επιτευχθείσης δραστικής βελτίωσης του επιπέδου χρηματοοικονομικής ρευστότητας της χώρας», τονίζεται στο ενημερωτικό δελτίο.
Παράλληλα, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με οικονομικά δημοσιεύματα περί συμφωνίας για εκταμίευση της 6ης δόσης από το ΔΝΤ, ο εγχώριος οικονομικός Τύπος ανέφερε ότι η πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων από κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έχει ολοκληρωθεί με θετικά αποτελέσματα. Επισημαίνεται δε ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την κατ’ αρχήν συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, του Ταμείου για το κλείσιμο της πέμπτης αξιολόγησης, η οποία ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της έκτης και τελευταίας δόσης, ύψους 2 δισ. δολαρίων της τριετούς διάρκειας χρηματοδοτικής διευκόλυνσης που χορηγεί το ΔΝΤ προς τη χώρα από το τέλος του 2016, συνολικού ύψους 12 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης