Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING για ΗΠΑ: Ο μεταποιητικός κλάδος βιώνει δυσκολίες εξαιτίας των πολιτικών Trump στο εμπόριο

ING για ΗΠΑ: Ο μεταποιητικός κλάδος βιώνει δυσκολίες εξαιτίας των πολιτικών Trump στο εμπόριο
Το σχόλιο της ING για τον αμερικανικό μεταποιητικό κλάδο
Οι προστατευτικές πολιτικές του προέδρου Donald Trump στο εμπόριο έχουν αρχίσει να προκαλούν σημαντικές δυσκολίες στις εταιρείες του εγχώριου μεταποιητικού κλάδου, κόντρα στις διαβεβαιώσεις του Ρεπουμπλικάνου για τα οφέλη των δασμών, αναφέρει σε σημείωμά της η ING.
«Ο αμερικανικός κατασκευαστικός τομέας αισθάνεται την πίεση των προσπαθειών του προέδρου Trump για την εξισορρόπηση των όρων ανταγωνισμού στο εμπόριο.
Ο πρόεδρος Trump μίλησε για την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας σε οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις από την εντατικοποίηση των εμπορικών εντάσεων με την Κίνα και άλλους βασικούς εμπορικούς εταίρους, αλλά τα οικονομικά στοιχεία μας λένε μια διαφορετική ιστορία», σχολιάζει η ολλανδική τράπεζα, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Εικόνα

Η ING συνεχίζει να «βλέπει» μία επικείμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
«Όσο περισσότερο διαρκούν οι συνομιλίες, τόσο περισσότερες θα είναι οι ζημιές για την οικονομία και τις χρηματιστηριακές αγορές.
Αυτό, με τη σειρά του, ενισχύει τις πιθανότητες περικοπής των επιτοκίων από τη Federal Reserve και αυξάνει την πιθανότητα να νικήσει ένας Δημοκρατικός υποψήφιος τον Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους», σχολιάζεται.
«Η αδύναμη μεταποιητική παραγωγή κατά τους επόμενους μήνες και θα μπορούσε να σταματήσει και τα κέρδη από την απασχόληση.
Προς το παρόν, ο πρόεδρος Trump εκτιμά ότι η πίεση του στην Κίνα θα αποφέρει καρπούς και η Αμερική θα ωφεληθεί μακροπρόθεσμα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης