Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – ΔΕΗ και Πειραιώς κέρδισαν έδαφος και εντυπώσεις

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – ΔΕΗ και Πειραιώς κέρδισαν έδαφος και εντυπώσεις
ΑΓΟΡΑ: Η ΔΕΗ τάραξε τα νερά και έδωσε αρκετό ενδιαφέρον στη συνεδρίαση, ενώ δεν πήγε πίσω και η Τράπεζα Πειραιώς. Αυξήθηκε ο όγκος και στις δύο μετοχές. Το ΧΑ κινήθηκε ανοδικά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και είναι έτοιμο για τις… ευρωεκλογές.

Η αγορά κατάφερε στην τελευταία συνεδρίαση να κλείσει κοντά στα υψηλά ημέρας και πάνω από τις 730 μονάδες και ουσιαστικά να κλείσει και με μικρή εβδομαδιαία άνοδο. Την ερχόμενη εβδομάδα εκτός από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα έχουμε και τις υπόλοιπες αναδιαρθρώσεις του MSCI.

ΔΕΗ: Εξαιρετική κίνηση και δείχνει πως η αγορά κάτι περιμένει. Ίσως να έχει να κάνει με τις λιγνιτικές μονάδες. Για να δούμε αν θα υπάρξει έκπληξη. Εκτός και αν προεξοφλεί κάτι άλλο που ξέρουν όπως πάντα λίγοι και οι πολλοί το μαθαίνουν στο τέλος.

Στο +10,53% και στα 1,4590 ευρώ με όγκο 626 χιλ. τεμάχια, ο οποίος αυξήθηκε σημαντικά όταν μεγάλωνε η άνοδος. Η μεγάλη ζήτηση πήγε και σε δημοπρασία τη μετοχή.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εξαιρετική κίνηση. Ενισχύθηκε 5,09% και έκλεισε στα 1,7330 ευρώ με όγκο 4,1 εκατ. τεμάχια. Προχτές ακούμπησε 200άρη, σήμερα πήρε καλή απόσταση. Οι υπόλοιπες τράπεζες πάντως έκλεισαν με μικρές απώλειες.

ΕΥΑΘ: Είχαμε αναφερθεί από την πρώτη στιγμή που είδαμε τις προσλήψεις στο κόστος. Στα αποτελέσματα χρήσης 2018 όπου οι προσλήψεις είχαν γίνει και φάνηκε το κόστος επίσης το σχολιάσαμε.

Τώρα ο μέτοχος μειοψηφίας, η SUEZ δηλαδή ζητάει εξηγήσεις και ζητάει και θέση στο Δ.Σ. από ό,τι καταλάβαμε. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι μέτρα θα λάβει η εταιρεία προκειμένου να υπάρξει απόδοση και να μειωθούν άλλα κόστη.

Η στήλη είναι πάντοτε στο πλευρό των μετόχων μειοψηφίας που διαβάζουν ισολογισμούς και προσπαθούν να βοηθήσουν τις εταιρείες στις οποίες μετέχουν. Και σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν δε θα πράξουμε διαφορετικά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κλείσιμο στα 1,8450 ευρώ με απώλειες 0,27% αλλά και χαμηλό ημέρας στα 1,80 ευρώ. Θεωρούμε πως πρέπει να κρατήσει το σημείο αφού η μετοχή είναι φθηνή και να μην πάει χαμηλότερα. Έκανε και όγκο 30 χιλ. τεμάχια ο οποίος είναι σχετικά υψηλός για τη συγκεκριμένη μετοχή.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Πολλά κομμάτια στο κλείσιμο και ο συνολικός όγκος ανήλθε στις 187 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 11,4 εκατ. ευρώ και η τιμή στα 0,3310 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Στα 5,89 ευρώ έκλεισε η μετοχή με όγκο 14 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 627 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Έφυγαν κάποιες ανοικτές εντολές αγοράς στο άνοιγμα και πήγε η μετοχή στα 0,2210 ευρώ αλλά τελικά δεν είχαν άλλες δυνάμεις οι αγοραστές και έκλεισε αμετάβλητη στα 0,2030 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με όγκο 20 χιλ. τεμάχια, υψηλό σχετικά για τα δεδομένα της και με άνοδο 1,36%. Κλείσιμο στα 1,12 ευρώ που δίνει αποτίμηση 20,6 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Χαμηλό ημέρας στα 0,30 ευρώ και κλείσιμο στα 0,3260 ευρώ με άνοδο 0,93% και όγκο 691 χιλ. τεμάχια. Βγαίνουν χαρτιά και οι αγοραστές υποχρεώνονται σε… χαμηλές πτήσεις.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλό βόλι

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης