Τελευταία Νέα
Οικονομία

Watsa (Fairfax): Η Ελλάδα θα ωφεληθεί αν ακολουθήσει πολιτικές φιλικές στις επιχειρήσεις

tags :
Watsa (Fairfax): Η Ελλάδα θα ωφεληθεί αν ακολουθήσει πολιτικές φιλικές στις επιχειρήσεις
Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο CEO της Fairfax
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ο Prem Watsa, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής Fairfax Financial Holding.
 «Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα - πέρασε πολύ δύσκολη περίοδο, έχει εκλογές», ανέφερε ο επενδυτής σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.
«Αν η Ελλάδα ακολουθήσει φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, όπως μπορεί κάλλιστα, θα ωφεληθεί πολύ», τόνισε ο Watsa.
Σημειώνεται ότι η Fairfax είναι μεγαλομέτοχος στην Eurobank.
Ιδιαίτερα αισιόδοξος δήλωσε ο Watsa για την Ινδία, την οποία θεωρεί «το καλύτερο μέρος» για επενδύσεις και βλέπει περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις στην οικονομία της με τον πρωθυπουργό Mondi.
Ο Watsa, σημειώνει το Bloomberg, είναι επίσης αισιόδοξος για τις ΗΠΑ, αναφέροντας πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και αποτελεσματικές οικονομικές πολιτικές.
Ο επενδυτής βλέπει μεγαλύτερο περιθώριο για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς εκτιμά ότι θα μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις.
«Αυτά τα εμπορικά θέματα με την Κίνα, με την Ευρώπη, μόλις λυθούν - και η άποψή μου είναι ότι θα λυθούν - θα μπορούσαμε να έχουμε έναν διάδρομο για αρκετά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης» σημείωσε.
«Η Κίνα χρειάζεται τις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ και ο κόσμος χρειάζονται την Κίνα.
Θεωρών ότι θα επικρατήσει η οικονομική λογική και οι δύο χώρες θα επεξεργασθούν κάτι που θα είναι προς αμοιβαίο όφελός τους», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης