Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Περιορισμένη η επίδραση της ανόδου των ευρωσκεπτικιστών στην ευρωπαϊκή οικονομία

Capital Economics: Περιορισμένη η επίδραση της ανόδου των ευρωσκεπτικιστών στην ευρωπαϊκή οικονομία
Μικρή η επίδραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις αποφάσεις που διαμορφώνουν την οικονομική πολιτική
Στην εκτίμηση ότι η άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμμένει η Capital Economics.
«Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που θα ανακοινωθούν την Κυριακή, πιθανότητα θα επιβεβαιώσουν την αύξηση της υποστήριξης στα λαϊκιστικά κόμματα, κυρίως στην Ιταλία και τη Γαλλία», σημειώνουν οι αναλυτές της Capital Economics.
Αν και όπως υπογραμμίζουν μένει να επιβεβαιωθεί και στη κάλπη η επικράτηση του Εθνικού Συναγερμού της Marine Le Pen έναντι του κόμματος του προέδρου Emmanuel Macron, καθώς στις δημοσκοπήσεις διατηρεί προβάδισμα 1-2%.
Σε κάθε περίπτωση, η Capital Economics εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην Ε.Ε. θα είναι περιορισμένες, δεδομένου του ότι η επίδραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις αποφάσεις που διαμορφώνουν την οικονομική πολιτική, είναι μικρή.
Όσον αφορά τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, η Capital Economics εκτιμά ότι θα εξασφαλίσουν αρκετές έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες συμμαχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης