Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι πολιτικές εκπλήξεις στις εκλογές 26/5: Διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, Αθήνα με Κασιδιάρη δεύτερο, Αττική και Θεσσαλονίκη με Ορφανό

Οι πολιτικές εκπλήξεις στις εκλογές 26/5: Διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, Αθήνα με Κασιδιάρη δεύτερο, Αττική και Θεσσαλονίκη με Ορφανό
Για την 3η θέση στις ευρωεκλογές, υπάρχει τεράστια προσπάθεια να εκλεγεί το ΚΙΝΑΛ αλλά η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να είναι το φαβορί.
(upd5)Πολιτικές εκπλήξεις θα προκύψουν από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, των περιφερειακών εκλογών και των δημοτικών εκλογών στις 26 Μαΐου 2019.
Η διαφορά της ΝΔ που θα είναι ο νικητής θα είναι μικρή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 4,8% με 6%...ωστόσο από το πρώτο κύμα των exit polls η διαφορές που δίνουν τα δύο κόμματα είναι χαοδική.
Η ΝΔ μιλάει για διαφορές από 8% έως 10% αλλά με τάση μείωσης και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η διαφορά είναι 4 μονάδες.
Για την 3η θέση στις ευρωεκλογές, υπάρχει τεράστια προσπάθεια να εκλεγεί το ΚΙΝΑΛ αλλά η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να είναι το φαβορί.
Η ΝΔ πάντως «προωθεί» το ΚΙΝΑΛ για την 3η θέση στις ευρωεκλογές.
Με βάση ενδείξεις και δημοσκοπικά ευρήματα προκύπτουν τα εξής

1)Η διαφορά της πρώτης ΝΔ με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει χαμηλή.
Η ΝΔ θα είναι ξεκάθαρα πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές αλλά οι διαφορές κινούνται μεταξύ 4,8% και 6%.
Η ΝΔ είχε καλλιεργήσει την εντύπωση ότι θα έχει αέρα μεγάλης νίκης και αυτό δεν θα επιβεβαιωθεί στις ευρωεκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη ξεκάθαρα θα ηττηθεί πληρώνοντας τα τραγικά λάθη στην διαχείριση της Ελλάδος, από την πρώτη περίοδο των εγκληματικών λαθών έως και την μικροπολιτική του έσχατου διαστήματος.
Οι πολίτες θα πουν στον Μητσοτάκη είσαι πρώτος αλλά δεν σου δίνουμε μεγάλο αέρα νίκης και στον Τσίπρα θα του στείλουν το μήνυμα της τιμωρίας για τα λάθη του.

2)Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη θα είναι το τρίτο κόμμα.
Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων αναφέρουν ότι τρίτο κόμμα θα είναι το ΚΙΝΑΛ το πρώην ΠΑΣΟΚ και στην τέταρτη θέση η Χρυσή Αυγή.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής προκάλεσε τους δημοσκόπους βάζοντας στοίχημα 10.000 ευρώ ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα.
Το βασικό σενάριο είναι ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα με ποσοστά 8,2% με 8,4% και το ΚΙΝΑΛ στην 4η θέση με 7,5% με 7,8%.
Είναι αλήθεια ότι οι διαφορές μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΚΙΝΑΛ είναι πολύ μικρές.

3)Μεγάλη έκπληξη θα είναι ο Δήμος της Αθήνας και η δεύτερη θέση του Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.
Η πρώτη θέση έχει κλειδώσει από τον Μπακογιάννη της ΝΔ αλλά ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να είναι η έκπληξη και να περάσει στον δεύτερο γύρο για τον Δήμο Αθηναίων.
Υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν ποσοστά για τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής στο 18,4% και ακολουθούν Ηλιόπουλος ΣΥΡΙΖΑ με 17% και Γερουλάνος 15%.
Ωστόσο η μάχη στην Αθήνα για την δεύτερη θέση συνεχίζεται καθώς η αναλογία ποσοστών και ψήφων που αντιστοιχούν είναι μικρή, οπότε οι διαφορές κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους.  

4)Στην Περιφέρεια Αττικής, την μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδος ο Πατούλης από την ΝΔ θα είναι ο νικητής του πρώτου γύρου αλλά το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο.
Η Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει οριακό προβάδισμα έναντι του Σγουρού από το ΚΙΝΑΛ.
Το γεγονός ότι ο Σγουρός γίνει μάχη για την δεύτερη θέση είναι σίγουρα έκπληξη.
Ωστόσο η Δούρου έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσει οριακά στον δεύτερο γύρο.

5)Έκπληξη θα είναι το δίδυμο που θα περάσει στον δεύτερο γύρο στον Δήμο Θεσσαλονίκης με Ταχιάο ΝΔ και Ορφανό ανεξάρτητο προερχόμενο από την ΝΔ.
Ο Ορφανός έχει πιθανότητες στον δεύτερο γύρο για τον δήμο.
Η Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ στην 3η θέση θα υποστεί εκλογική πανωλεθρία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς στην Βόρεια Ελλάδα θα υποστεί εκλογική πανωλεθρία λόγω Μακεδονικού και της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης