Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +5,2% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2019

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +5,2% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2019
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία παρέμειναν αμετάβλητες
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (24/5) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο συνολικός όγκος λιανικών πωλήσεων κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +5,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου +6,7% τον Μάρτιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα περιοριστεί στο +4,5%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες, έναντι ανόδου +1,4% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,3%.
Όσον αφορά το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου 2019, ο όγκος των λιανωικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά +1,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις εκτός καταστημάτων κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +9,4%.
Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου αντιπροσωπεύουν το 18,7% του σύνολου επί των λιανικών πωλήσεων για τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του +10,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Εφόσον εξαιρεθεί ο τομέας των καυσίμων, οι λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησαν κατά -0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +4,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης