Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +1,31% και τα 68,65 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +1,31% και τα 68,65 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,62 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (24/5) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, με τους επενδυτές ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις γεωπολιτικές εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,31% στα 68,65 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +1,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,62 δολ. ανά βαρέλι.
«Παραμένουν πολλοί κίνδυνοι εφοδιασμού, καθώς οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ συνεχίζονται, γεγονός που θα μπορούσε να γίνει αποδιοργανωικό», ανέφερε σε σημείωμά της η τράπεζα ANZ, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές του ΟΠΕΚ, στον οποία είναι μέλη και οι δύο χώρες.
Ωστόσο, η σημερινή άνοδος δε φαίνεται ικανή να αντιστρέψει τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να σημειώσουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του 2019.
Από την πλευρά της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies τόνισε ότι «οι ανησυχίες για το εμπόριο ΗΠΑ και Κίνας κυριαρχούν στους τίτλους», καθώς οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών έχουν «παγώσει» τις τελευταίες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης