Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ευρωεκλογές και εμπορικός πόλεμος έφεραν πτώση

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ευρωεκλογές και εμπορικός πόλεμος έφεραν πτώση
ΑΓΟΡΑ: Θα μπορούσε να ήταν χειρότερο το κλείσιμο αλλά βγήκαν αγοραστές σε μη τραπεζικές μετοχές όπως ΟΠΑΠ, Τιτάν αλλά βοήθησαν και η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς. Η Τιτάν παρά τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ενισχύθηκε σημαντικά.

Μένει άλλη μία συνεδρίαση πριν τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα θα είναι κρίσιμο συνολικά για τις αγορές. Η άνοδος ευρωσκεπτικιστών πιέζει το ευρώ και προβληματίζει τους επενδυτές.

Αν η διαφορά στην Ελλάδα, των δύο κομμάτων είναι μικρή θα είναι αρνητική εξέλιξη. Αν είναι πάνω από αυτό που περιμένουν δηλαδή σημαντικά πάνω από 5% τότε θα μπορούσε το ΧΑ να δει καλύτερα επίπεδα. Θέλει λίγο προσοχή…

EUROBANK: Πάντως οι μέτοχοι της Grivalia παρακολουθούσαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις αμέτοχοι και δεν μπορούσαν να κάνουν και κάτι. Ξαφνικά σταμάτησε η διαπραγμάτευση, πριν μπουν οι νέες μετοχές έγινε η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και FTSE και σήμερα αφού τέλειωσαν όλα μπήκαν οι μετοχές.

Δηλαδή όσοι είχαν Grivalia θα έπρεπε να στραφούν στα παράγωγα για να αντισταθμίσουν ή να μειώσουν/αυξήσουν τον κίνδυνό τους. Να τα λέμε κι αυτά…

Η μετοχή πιέστηκε σημαντικά σήμερα και έκλεισε με απώλειες 6,04% και υψηλό όγκο 26 εκατ. τεμάχια. Έκλεισε κοντά στα χαμηλά της ημέρας. Μπήκαν τα νέα κομμάτια από τη Grivalia και η αποτίμηση πλέον είναι 2,59 δισ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Δεν άρεσαν τα αποτελέσματα αλλά η μετοχή ενισχύθηκε 3,34% και έκλεισε στα 17,34 ευρώ. Το προνόμιο είναι ξανά λίγο χαμηλότερα από το κοινό. Η μετοχή έχει υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

ΑΔΜΗΕ: Στα 1,72 ευρώ με άνοδο 1,78% όγκο 123 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 399 εκατ. ευρώ.

CRETA FARMS: Οι βασικοί μέτοχοι πρόσθεσαν θέματα στην ημερήσια διάταξη, αλλά αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι αν θα υπάρξουν ξεχωριστές προτάσεις για τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Αν θα επιβεβαιωθεί δηλαδή και από τη γενική συνέλευση η απόλυση του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, ή αν θα επικρατήσει ο Κ.Δομαζάκης και θα απολύσει με τη σειρά του τον Μάνο Δομαζάκι. Ξαναλέμε πως θα πρέπει να δούμε ανάλογη περίπτωση με αυτή της Ελλάκτωρ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ας ελπίσουμε αυτά που παρατηρούμε σε μερικά χαρτιά να μη μεταφραστούν σε λίγες μέρες σε δημόσιες προτάσεις. Ελπίζουμε να είναι τυχαία η κινητικότητα ή κάποιος να έχει δει αξία.

Είδαμε τη Νάκας να κάνει όγκο σχεδόν 7 χιλ. τεμάχια και να κλείνει με μικρή άνοδο στα 1,73 ευρώ. Η αποτίμηση στα 11 εκατ. ευρώ. Η συγκέντρωση είναι μεγάλη από το βασικό μέτοχο και περιμένουμε να δούμε αν σημαίνει κάτι άλλο εκτός από τοποθέτηση κάποιου επενδυτή.

ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ: Πολλά τα αμοιβαία κεφάλαια στη χώρα αλλά από την ανάλυση των θέσεων νομίζουμε πως ξεχωρίζει ένα. Για το συγκεκριμένο δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι επενδυτική λογική έχει ο διαχειριστής. Δεν έχει αφήσει σαπάκι για σαπάκι που να μην το έχει φορτώσει.

Μεγάλες θέσεις σε περίεργες μετοχές που φυσικά δεν έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχουν ώστε να επιλεγούν από ένα αμοιβαίο κεφάλαιο. Από συγκεκριμένες μετοχές γράφει μεγάλες ζημιές και είναι ο μοναδικός ή ένας και των δυο-τριών διαχειριστών που τις έχει επιλέξει. Λίγη σοβαρότητα παιδιά…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έγραψε χαμηλό στα 1,83 ευρώ και έκλεισε στα 1,85 ευρώ με απώλειες 2,12% και όγκο 13 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης