Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Global Traveller: Καλύτερο νησί στην Ευρώπη η Σαντορίνη

Global Traveller: Καλύτερο νησί στην Ευρώπη η Σαντορίνη
«Καλύτερο νησί στην Ευρώπη η Σαντορίνη»
Την ομορφιά της Σαντορίνης υμνεί το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Global Traveller, με τους αναγνώστες του να ψηφίζουν το ελληνικό νησί ως «Καλύτερο νησί στην Ευρώπη» («Best Island in Europe»).
Στην πρώτη δεκάδα των καλυτέρων νησιών της κατηγορίας περιλαμβάνονται τόσο η Μύκονος όσο και η Κρήτη, καταλαμβάνοντας την τρίτη και όγδοη θέση αντίστοιχα.
Τα τρία ελληνικά νησιά διακρίθηκαν στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων «Leisure Life Style awards 2019» του περιοδικού, τα οποία έλαβαν χώρα στο Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα.
«Το γεγονός πως η Σαντορίνη κερδίζει για έκτη συνεχή χρονιά το συγκεκριμένο βραβείο αποδεικνύει ότι οι αναγνώστες μας αναγνωρίζουν το καλύτερο όταν το βλέπουν.
Και το καλύτερο είναι η Σαντορίνη, που με το εντυπωσιακό τοπίο της και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει, αποτελεί μια ακαταμάχητη επιλογή διακοπών» δήλωσε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος και εκδότης του «Global Traveller», Φράνσις Γκάλαγκερ.
Στην πρώτη δεκάδα προτίμησης του ίδιου διαγωνισμό, βρέθηκαν επίσης η Ελλάδα στην κατηγορία Καλύτεροι Ιστορικοί Προορισμοί Διεθνώς («Best Historical Attractions, International») και η Μύκονος, στην κατηγορία Καλύτερες παραλίες («Best Beaches»).
Η Ελλάδα βρέθηκε, επίσης, στην πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών προορισμών για διακοπές το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν ήδη κάνει Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες μέσω του παγκόσμιου δικτύου τουριστικών πρακτόρων Virtuoso.
Το δίκτυο αποτελείται από 1.000 τουριστικούς πράκτορες και 20.000 εξειδικευμένα τουριστικά στελέχη σε 50 χώρες σε όλο των κόσμο και ειδικεύεται στο τουρισμό πολυτελείας.
Όπως σημειώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε σχετική ανακοίνωσή του, το αμερικανικό κοινό προτιμάει την Ελλάδα πολύ περισσότερο από άλλους ισχυρούς ανταγωνιστές της, καθώς τη φέρουν στην πέμπτη θέση των κρατήσεων με την Ισπανία να είναι στην όγδοη θέση. Στην πρώτη θέση παραμένουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης