Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

FOURLIS: Βελτιώνεται η εγχώρια κατανάλωση στο δεύτερο τρίμηνο – Πως είδαν οι αναλυτές την τηλεδιάσκεψη

tags :
FOURLIS: Βελτιώνεται η εγχώρια κατανάλωση στο δεύτερο τρίμηνο – Πως είδαν οι αναλυτές την τηλεδιάσκεψη
Κατά τη διάρκεια ωστόσο του Απριλίου και μέχρι τα μέσα Μαΐου η διοίκηση ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη πως οι πωλήσεις για για τα ΙΚΕΑ και τα Intersport έχουν γυρίσει θετικές
Η αδύναμη πορεία των πωλήσεων στο εσωτερικό αποδόθηκε από τη διοίκηση της Fourlis στην χαμηλή καταναλωτική ψυχολογία αλλά και στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στους δύο πρώτους μήνες και οι οποίες έχουν σημαντική διαφορά από την πορεία των περσινών πωλήσεων στο ίδιο διάστημα που είχαν αύξηση 8%.
Κατά τη διάρκεια ωστόσο του Απριλίου και μέχρι τα μέσα Μαΐου η διοίκηση ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη πως οι πωλήσεις για για τα ΙΚΕΑ και τα Intersport έχουν γυρίσει θετικές, ενώ στο εξωτερικό διατηρείται το θετικό momentum του πρώτου τριμήνου.
Το μικτό περιθώριο κέρδους για το σύνολο της χρήσης σε ΙΚΕΑ και Intersport αναμένεται να βελτιωθεί κατά 50 μονάδες βάσης και 30 μονάδες βάσης αντίστοιχα, όπως σημειώνει η Euroxx.
Σύμφωνα με την IBG η διοίκηση επανέλαβε την εκτίμηση για καθαρό δανεισμό στο τέλος της χρήσης 105 εκατ. ευρώ, ο οποίος ενσωματώνει την πληρωμή της επιστροφής κεφαλαίου των 0,10 ευρώ ανά μετοχή.
Αναφορικά με τις ταμειακές ροές η ΑΧΕ σημειώνει πως η εισηγμένη έγραψε όλη την επίδραση των 16 εκατ. ευρώ από τους νέους όρους πίστωσης με την InterIKEA στο πρώτο τρίμηνο, η οποία εξηγεί και την αύξηση του καθαρού δανεισμού έναντι του περσινού έτους.
Όπως σημειώνει η IBG αν εξαιρεθεί η έκτακτη επίδραση ο καθαρός δανεισμός θα ήταν χαμηλότερος από τον περσινό.
Η ΑΧΕ καταλήγει πως διατηρεί την τιμή στόχο των 6,2 ευρώ και πως οι εκτιμήσεις της έχουν περιορισμένο ανοδικό/καθοδικό κίνδυνο.
Λόγω της τιμής της μετοχής διατηρεί και τη σύσταση αγοράς.
Η Beta διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς με τιμή στόχο τα 5,6 ευρώ και εκτιμώμενο p/e για το 2019 15,6 φορές με EV/EBITDA 7,7 φορές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης