Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ν. Χουντής (υποψήφιος με ΛΑΕ): Στις ευρωεκλογές ο λαός να κάνει το θυμό του δύναμη ανατροπής

tags :
Ν. Χουντής (υποψήφιος με ΛΑΕ): Στις ευρωεκλογές ο λαός να κάνει το θυμό του δύναμη ανατροπής
Άρθρο του Νίκου Χουντή, υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής στο bankingnews
Στις ερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ρήξης και ανατροπής των κυρίαρχων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι λαοί της Ευρώπης, εδώ και δεκαετίες, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και των - μόνιμων πλέον - πολιτικών λιτότητας, που στο όνομα των δημοσιονομικών κανόνων και της βιωσιμότητας του χρέους έχουν περικόψει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, και έχουν καταστρατηγήσει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο προστασίας της εργασίας απέναντι στην ασυδοσία του κεφαλαίου.
Τα επόμενα βήματα-σταθμοί στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που έχουν ανακοινώσει οι βασικές πολιτικές συνιστώσες του νεοφιλελευθερισμού, βρίσκονται στον αντίποδα των λαϊκών συμφερόντων, με περαιτέρω εμπέδωση των πολιτικών λιτότητας, μεταφορά αρμοδιοτήτων οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στις Βρυξέλλες και περιορισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και της συμμετοχής των πολιτών.
Ο έλεγχος από την Κομισιόν/ΕΚΤ/Συμβούλιο σε κάθε κράτος-μέλος είναι απόλυτος. Η Κομισιόν και το Συμβούλιο ελέγχουν και εποπτεύουν εξονυχιστικά τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μέχρι του σημείου να μπορούν να επιβάλλουν χρηματικές ποινές ή/και να κόβουν χώρες από τα κοινοτικά ταμεία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ΟΝΕ ενδυναμώνονται θεσμικά και πολιτικά, αποκτούν νέα εργαλεία ελέγχου και επιβολής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και της πολιτικής λιτότητας και γίνονται ακόμα πιο αντιδραστικοί.
Οι δημοκρατικές διαδικασίες, ακόμα και οι στοιχειώδεις διαδικασίες ενός αστικού πολιτεύματος, εξοβελίζονται, ενώ οι δυνατότητες ενός δήθεν δημοκρατικού και προοδευτικού μετασχηματισμού της ΟΝΕ, έχουν ουσιαστικά εκμηδενιστεί.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί πλέον να θεωρείται ένα σχέδιο δημοκρατίας, οικονομικής ευημερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.
Δεν υπάρχει δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία στην ΕΕ, όταν οι πολίτες δεν μπορούν να αποφασίσουν για τις ζωές τους.
Δεν υπάρχει οικονομική και κοινωνική ευημερία όταν οι πολιτικές και η λογική των Μνημονίων ενσωματώνονται στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωζώνης και επιβάλλονται στα εθνικά Συντάγματα.
Δεν υπάρχει ισότιμη συνεργασία μεταξύ κρατών-μελών, όταν η Γερμανία ηγεμονεύει στην Ευρώπη μέσω των πολιτικών και των δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Λαϊκή Ενότητα - Μέτωπο Ανατροπής καλεί τον ελληνικό λαό να μετατρέψει την οργή του σε δύναμη ρήξης και ανατροπής των κυρίαρχων πολιτικών.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να στηρίξει τη ριζοσπαστική, ενωτική και ανυπότακτη Αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να βρουν φωνή, και στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, τα κινήματα αντίστασης και οι αγώνες των εργαζομένων.
Παλεύουμε, μαζί με άλλες δυνάμεις της ανυπότακτης Αριστεράς στην Ευρώπη, για μια νέα πανευρωπαϊκή συνεργασία, ισότιμων και κυρίαρχων κρατών, στη βάση της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρήνης, χωρίς οικονομικούς ανταγωνισμούς και ηγεμονισμούς, χωρίς την κυριαρχία του κεφαλαίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης