Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αρχική συμφωνία μεταξύ Saudi Aramco και Sempra Energy για την αγορά LNG από το Τέξας

tags :
Αρχική συμφωνία μεταξύ Saudi Aramco και Sempra Energy για την αγορά LNG από το Τέξας
Η ηλεκτρική διασύνδεση θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Ιούλιο του 2021
Συμφωνία για την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από τον τερματικό σταθμό εξαγωγής Sempra Energy του Τέξας υπέγραψε η Saudi Aramco, ενώ θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής στο έργο σύμφωνα με το Bloomberg.
Ειδικότερα, εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, θα είναι η πρώτη μακροπρόθεσμη αγορά LNG από τον κρατικό πετρελαϊκό γίγαντα της Σαουδικής Αραβίας, δίνοντάς της την ευκαιρία να εισέλθει στην αγορά φυσικού αερίου που μπορεί να μεταφέρει στην χώρα για χρήση σταθμών ηλεκτροπαραγωγής είτε στον τομέα του εμπορίου για τις παγκόσμιες αγορές.
Υπενθυμίζεται παράλληλα, ότι πρόκειται για μια αρχική συμφωνία που υπέγραψαν η Aramco και η Sempra για τη διαπραγμάτευση περαιτέρω πτυχών του deal.
Η Saudi Arabian Oil Co., όπως είναι επίσημα γνωστή ως Aramco, δήλωσε ότι θα αγοράσει 5 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ ετησίως από τη Sempra για 20 χρόνια. Το αέριο θα παραχθεί από τη φάση 1 του έργου LNG Port Arthur της Sempra.
Οι εταιρείες συμφώνησαν επίσης να διαπραγματευτούν την αγορά της Aramco με ποσοστό 25% σε αυτή τη φάση.
Η Sempra εγκαινιάζει το εργοστάσιο LNG του Port Arthur καθώς η Η.Π.Α. επεκτείνει την εξαγωγική της δυναμικότητα.
Η Aramco διέθεσε το πρώτο φορτίο LNG τον Μάρτιο και δήλωσε ότι αναζητεί φυσικούς πόρους στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Αυστραλία.
Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ακατέργαστου αργού του κόσμου, αλλά αγωνίστηκε να εκμεταλλευτεί αρκετούς άφθονους πόρους φυσικού αερίου για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης