Τελευταία Νέα
Κοινωνία

IΣΑ: Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται

IΣΑ: Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται
Τη συμπαράστασή του, στην τριήμερη κινητοποίηση που προκήρυξαν οι ιδιωτικές Ενώσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Τη συμπαράστασή του, στην τριήμερη κινητοποίηση που προκήρυξαν οι ιδιωτικές Ενώσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (23 έως 25 Μαΐου) εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκο, «να αποσύρει την εκβιαστική ανακοίνωσή του».
Επίσης καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.
Ο ΙΣΑ εκφράζει επίσης την αγανάκτησή του, για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκου που ενέχουν απειλητικούς υπαινιγμούς για τους γιατρούς που θα ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της αποχής και καλεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ «να αποσύρει άμεσα την κατάπτυστη ανακοίνωσή του», επισημαίνοντας πως «ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται».
Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να προστατέψει τους γιατρούς μέλη του, απέναντι σε οποιαδήποτε αντιδημοκρατική αυθαιρεσία που θα επιχειρηθεί εις βάρος τους.
Τονίζει ότι η κυβέρνηση κωφεύει προκλητικά εδώ και καιρό, στις εκκλήσεις των εργαστηριακών γιατρών να βρεθεί λύση καθώς με το clawback και το rebate, δημεύεται αυταρχικά το 70% των εισοδημάτων τους, με αποτέλεσμα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο.
Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι η τριήμερη αποχή θα είναι μαζική και αφορά όλες τις υπηρεσίες των Διαγνωστικών Εργαστηρίων, Πολυϊατρείων, Διαγνωστικών Κέντρων και Κλινικοεργαστηριακών ιατρών και όχι μόνο την εκτέλεση των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ.
Καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά, διαμαρτυρόμενοι για την κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υποβαθμίζει δραματικά τη Δημόσια υγεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης