Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχεδόν 100 έδρες θα χάσουν στο νέο ευρωκοινοβούλιο Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλιστές

tags :
Σχεδόν 100 έδρες θα χάσουν στο νέο ευρωκοινοβούλιο Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλιστές
Οι Φιλελεύθεροι του ALDE αναμένεται να αυξήσουν την επιρροή τους στις 109 έδρες
Μεγάλη πτώση τόσο των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) όσο και των Σοσιαλιστών (S&D) δείχνουν οι μέχρι τώρα εθνικές δημοσκοπήσεις, όπως τις συγκεντρώνει το Europe Elects, ενόψει των ευρωεκλογών που αρχίζουν αύριο 23 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 26 Μαΐου.
Το ΕΛΚ αναμένεται ότι θα έχει 173 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επί συνόλου 751 εδρών, δηλαδή θα χάσει 48 έδρες σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2014.
Δεύτερος κομματικός σχηματισμός οι Σοσιαλιστές με 152 έδρες από 191 που ήταν το 2014.

Την ίδια στιγμή, όμως, τα κόμματα που χαρακτηρίζονται ως ευρωσκεπτικιστικά ή κατ’ άλλους ακροδεξιά, βλέπουν τη δημοτικότητά τους να αυξάνεται.
Ο κομματικός σχηματισμός στον οποίο «ανήκουν» κόμματα όπως η ιταλική Lega,  αναμένεται να λάβει 25 έδρες, ενώ οι δεξιά πτέρυγα των υποψηφίων ευρωβουλευτών, που βρίσκονται στον σχηματισμό ENF/EAPN αναμένεται να λάβουν 82 έδρες, έναντι 37 εδρών το 2014.
Το κόμμα Brexit του N. Farage στη Βρετανία εκτιμάται ότι θα κατακτήσει 28 έδρες, ενώ οι Φιελελεύθεροι του ALDE αναμένεται να αυξήσουν την επιρροή του2 στις 109 έδρες, από 67 το 2014, καθώς στο συνασπισμό βρίσκεται και το κόμμα του Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης