Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλεύει κόντρα στη Le Pen ο Macron - Χάνει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου

tags :
Παλεύει κόντρα στη Le Pen ο Macron - Χάνει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου
Ο Macron έχει εγκαταλείψει κάθε προσποίηση της προεδρικής απόστασης
Για τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron, ο κίνδυνος μιας νίκης από το ακροδεξιό Rassemblement National (RN) του Marine Le Pen σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές είναι προφανώς υπερβολικός.
Ο ίδιος έχει εγκαταλείψει κάθε προσποίηση της προεδρικής απόστασης από τις πολυάσχολες επιχειρήσεις της πολιτικής και έχει επικεντρωθεί στην εκστρατεία για την υποστήριξη του κόμματός του La République en Marche (LREM).
"Δεν μπορώ απλά να είμαι θεατής, αλλά πρέπει να είμαι ένας παίκτης σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές που είναι οι πιο σημαντικές από το 1979 - επειδή η ΕΕ αντιμετωπίζει έναν υπαρξιακό κίνδυνο", εξήγησε σε μια προεκλογική συνέντευξη ο ίδιος ο Macron.
"Η βαθιά μεταμόρφωση της Γαλλίας που επιδιώκω δεν λειτουργεί χωρίς μια νέα φάση του ευρωπαϊκού σχεδίου.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Γάλλοι με εξέλεξαν.
Το δημόσιο μήνυμα του Macron είναι ότι διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης και ότι το κόμμα του είναι η καλύτερη ελπίδα για τους ευρωπαίους ψηφοφόρους της αριστεράς, της δεξιάς και του κέντρου στον αγώνα ενάντια στην αυξανόμενη δύναμη των εθνικιστών και λαϊκιστών από το Μπέρμιγχαμ στη Βουδαπέστη.
Αλλά τα μερίδια στην εγχώρια γαλλική πολιτική είναι εξίσου υψηλά.
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το RN, με τον 23χρονο Jordan Bardella στην κορυφή της υποψήφιας κατάταξής του, πέρασε μπροστά από το κυβερνητικό LREM υπό την πρώην Επίτροπο της Ευρώπης Nathalie Loiseau.
Ο Macron οδηγεί την προσπάθεια τελευταίας στιγμής για να στερήσει από την Le Pen τη νίκη, μετατρέποντας τις εκλογές ως ένα δημοψήφισμα για τον ίδιο τον πρόεδρο.
Στη Γαλλία, όμως, όπως και σε πολλά άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, υπάρχει ελάχιστος ενθουσιασμός μεταξύ των ψηφοφόρων για τις ευρωπαϊκές εκλογές, ενώ όσοι πάνε στις κάλπες επιθυμούν να καταθέσουν τη διαμαρτυρία τους εναντίον της κυβέρνησής τους.
Το RN ήταν το δημοφιλέστερο γαλλικό κόμμα στις προηγούμενες εκλογές της ΕΕ το 2014, αλλά ποτέ δεν κατείχε εξουσία στη χώρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης