Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ θα υλοποιήσει επενδύσεις 790 εκατ. ευρώ το 2019 και θα επιστρέψει στην κερδοφορία

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ θα υλοποιήσει επενδύσεις 790 εκατ. ευρώ το 2019 και θα επιστρέψει στην κερδοφορία
Πάνω από 50 ευρώ το χρόνο το όφελος για το μέσο νοικοκυριό από τη μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης
Τις αναφορές περί κατάρρευσης της ΔΕΗ απέρριψε ο επικεφαλής της Επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι η ΔΕΗ θα υλοποιήσει φέτος επενδύσεις ύψους 790 εκατ. ευρώ και θα επιστρέψει στην κερδοφορία ενώ οι ζημιές πέρυσι ήταν λογιστικές και οφείλονταν στις αποσβέσεις και σε πολύ συγκεκριμένα γεγονότα που συνέβησαν μόνο μία φορά και δεν θα επαναληφθούν.
Επανέλαβε ότι έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος παραγωγής και αγοράς του ρεύματος αλλά "έχουμε προσπαθήσει και έχουμε συγκρατήσει τα τιμολόγιά μας" ενώ σημείωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας.

Η μείωση του ΦΠΑ

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, το όφελος για ένα μέσο νοικοκυριό από τη μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια από 1ης Μαΐου θα είναι άνω των 50 ευρώ ετησίως.
Όπως εξήγησε, η μείωση του ΦΠΑ αφορά το σύνολο των χρεώσεων που περιλαμβάνονται στο λογαριασμό εκτός από τα δημοτικά τέλη ενώ μόνο από τη χρέωση της ενέργειας το όφελος θα είναι 33 ευρώ το χρόνο.
Αναμένεται εξάλλου, όπως είπε, εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών που θα διευκρινίζει τον τρόπο εφαρμογής και επιμερισμού της μείωσης στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την ισχύ του μέτρου.

Συνδυαστικά πακέτα

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης στις οποίες περιλαμβάνονται το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων στο λεκανοπέδιο (Ομόνοια, Πειραιά και Αμπελόκηπους) αλλά και η προώθηση των ηλεκτρονικών λογαριασμών που έχουν φθάσει το 1.000.000.
Παράλληλα η ΔΕΗ είναι κοντά σε συμφωνία με αλυσίδες καταστημάτων όπου θα τοποθετηθούν stands της ΔΕΗ και υπάλληλοι που θα εξυπηρετούν τους καταναλωτές για θέματα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου καθώς η ΔΕΗ σχεδιάζει από τον Σεπτέμβριο να διαθέτει "πακέτα" ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ρυθμίσεις οφειλών

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις οφειλών και τις αποκοπές, τόνισε ότι η Πολιτεία έχει θεσπίσει ειδικές διευκολύνσεις για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα καθώς και ότι 500.000 καταναλωτές είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και απολαμβάνουν εκπτώσεις από 50-80%.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS