Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καράογλου: Καθαρή μια νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 3,5 μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Καράογλου: Καθαρή μια νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 3,5 μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις είπε ο κ.Καράογλου
Την θέση ότι θα είναι καθαρή μια νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 3,5 μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Καράογλου.
«Μια διαφορά μεγαλύτερη από 3,5 μονάδες, μεγαλύτερη από αυτή που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014, για εμάς θα είναι μια μεγάλη και καθαρή νίκη και μπορεί να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις.
Αυτό που είναι για εμάς σημαντικό είναι να έχουμε μια καθαρή νίκη», είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Καράογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετά την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014 είχε επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε ζητήσει εθνικές εκλογές με το επιχείρημα ότι από το αποτέλεσμα της κάλπης προέκυπτε δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και τους συσχετισμούς στην τότε Βουλή.
«Θα πρέπει ο ίδιος να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία, να κάνει αυτό που ζητούσε το 2014.
Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά είναι λογικό και αυτονόητο να πράξει το ίδιο που αυτός ζητούσε το 2014.
Το σημαντικό πολιτικό μήνυμα, αυτό που θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις είναι οι ευρωεκλογές, γιατί είναι εκλογές που γίνονται μετά από περίπου τέσσερα χρόνια, με καθαρά κομματικά ψηφοδέλτια.
Όταν πάει στις κάλπες των ευρωεκλογών ο πολίτης θα πάρει ψηφοδέλτιο Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή κ.λπ., άρα από εκεί θα βγει ένα κατεξοχήν πολιτικό μήνυμα και γι' αυτόν τον λόγο εμείς θέλουμε μια μεγάλη καθαρή νίκη, έτσι ώστε να επισπεύσουμε τις πολιτικές διαδικασίες» υποστήριξε ο κ.Καράογλου.
Ερωτηθείς για το τι προτίθεται να πράξει η ΝΔ όσον αφορά τα πρόσφατα ψηφισθέντα μέτρα ελάφρυνσης, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ.Καράογλου είπε ότι «όταν εμείς αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα έχουμε ψηφίσει τα όποια -έστω προεκλογικά- μέτρα ελάφρυνσης, ποιος θα τα ακυρώσει και γιατί;
Δεν έχει καμιά λογική αυτό που λέει η κυβέρνηση, καταλαβαίνουμε την αγωνία της [...]
Κανείς συνταξιούχους δεν κινδυνεύει να χάσει έστω αυτό το πενιχρό προεκλογικό επίδομα που έδωσε η κυβέρνηση.
Λέμε ότι η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι μία κυβέρνηση η οποία θα βελτιώσει πολύ περισσότερο το εισόδημα των συνταξιούχων, γιατί πιστεύουμε ότι τα 8-9 χρόνια της κρίσης οι συνταξιούχοι ήταν ένας κλάδος που πραγματικά υπέστη πολύ μεγάλες ζημίες, πολύ μεγάλη μείωση του εισοδήματός του».
«Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για μειώσεις συντάξεων, για μειώσεις μισθών, έχει τελειώσει αυτή η ιστορία, δεν πάει παρακάτω.
Αυτό που πρέπει να δούμε είναι μειώσεις σε άλλο επίπεδο, μειώσεις φόρων, στον ΕΝΦΙΑ, στον φόρο εισοδήματος, στον ΦΠΑ, γιατί δεν είναι απαραίτητα καλός οδηγός και σύμμαχος η λογική ότι μειώνω τις συντάξεις για να υπάρχει πλεόνασμα και να κάνουμε μετά μια πολιτική σαν Άγιος Βασίλης παραμονή εκλογών [...]
Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο, οι Έλληνες πολίτες είναι έμπειροι» είπε ο κ.Καράογλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης