Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit - Η May θα καταρρεύσει το καλοκαίρι

tags :
Citigroup: Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit - Η May θα καταρρεύσει το καλοκαίρι
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό αφήγημα για τα κυριότερα κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου
Μπορεί η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May να προσέφερε ένα νέο σχέδιο για το Brexit, αλλά η Citigroup θεωρεί ότι δεν θα επιτευχθεί σύντομα κάποια συμφωνία μεταξύ των βρετανικών κομμάτων για το Brexit.
Μάλιστα, εκτιμά ότι η May θα αντικατασταθεί το καλοκαίρι, ενώ ούτε ο διάδοχός της δεν θα μπορέσει να παραδώσει ένα Brexit με ή χωρίς συμφωνία.
Έτσι, το βασικό σενάριο είναι το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει εκλογές αργότερα στο τρέχον έτος ή στις αρχές του 2020.
Και όπως επισημαίνει η Citigroup, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό αφήγημα για τα κυριότερα κόμματα της χώρας.
Σημειώνεται πως χθες σε ομιλία της στο Κοινοβούλιο η May ανέφερε 10 προτάσεις για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα σχετικά με το Brexit αφήνοντας ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.
Τις προτάσεις της May απέρριψε το Εργατικό Κόμμα με τον επικεφαλής των Εργατικών, J. Corbyn να λέει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη νέα πρόταση καθώς «δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτό το νομοσχέδιο επειδή βασικά είναι ένα αναμάσημα του ό,τι έχει συζητηθεί στο παρελθόν».
Η May παραδέχθηκε ότι η διαδικασία για να ολοκληρωθεί το Brexit ήταν «πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι είχα υπολογίσει» και συνέχισε να υπερασπίζεται τη συμφωνία που η ίδια έκλεισε με την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης