Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Αθήνα σήμερα 22/5 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Συνάντηση με Ιερώνυμο – Νέα εποχή στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών

Στην Αθήνα σήμερα 22/5 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Συνάντηση με Ιερώνυμο – Νέα εποχή στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών
Στο επίκεντρο των συζητήσεων το εάν η Εκκλησία της Ελλάδας θα αναγνωρίσει τη νέα αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη 22/5 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας καθώς θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο κ.Βαρθολομαίος θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο βάζοντας έτσι τέλος στα προβλήματα που υπήρχαν στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί το ουκρανικό ζήτημα, και συγκεκριμένα εάν η Εκκλησία της Ελλάδος θα αναγνωρίσει τη νέα Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως αποφάσισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Πριν από τη συνάντηση Βαρθολομαίου – Ιερώνυμου θα έχει προηγηθεί η έναρξη της 162ης Συνοδικής Περιόδου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), η οποία αναμένεται να γνωμοδοτήσει θετικά επί του ουκρανικού ζητήματος.
Αύριο Πέμπτη 23/5 ο κ. Βαρθολομαίος, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, θα εγκαινιάσει στο Δήλεσι το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Αγιος Πορφύριος» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενώ την Παρασκευή 24/5 θα παρακαθίσει σε γεύμα από την Ιεραρχία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει για το Φανάρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης