Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι εκπλήξεις των εκλογών – Ο Βελόπουλος στο όριο του 3%, ο Κασιδιάρης με 17% στον β΄ γύρο στην Αθήνα, ο Γερουλάνος 4ος

Οι εκπλήξεις των εκλογών – Ο Βελόπουλος στο όριο του 3%, ο Κασιδιάρης με 17% στον β΄ γύρο στην Αθήνα, ο Γερουλάνος 4ος
Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα θα είναι νίκη της ΝΔ αλλά με ρεαλιστικά κριτήρια το εύρος της νίκης στις ευρωεκλογές ξεκάθαρα θα προβληματίσει καθώς θα αποδειχθεί ότι η ΝΔ είναι πρώτη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά.
Εκπλήξεις θα επιφυλάσσουν οι κάλπες στις 26 Μαίου σε πολλά μέτωπα.
Ήδη έχει αναλυθεί ότι η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στις 5,5 μονάδες καθώς έχει αυξηθεί η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και αποσυσπειρώνεται το ΚΙΝΑΛ.
Με βάση λοιπόν τελευταία στοιχεία
1)Στις ευρωεκλογές ο Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση πιθανότατα θα φθάσει στο όριο του 3%.
Αν και αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, ωστόσο φαίνεται ότι στα γκάλοπ αυξάνει σταδιακά τα ποσοστά του.
2)Στον Δήμο της Αθήνας φαίνεται ότι ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής διατηρεί σταθερά ποσοστό 17,5% με τον Ηλιόπουλο 16,5% και τον Γερουλάνο από το ΚΙΝΑΛ στο 14%.
Ο Γερουλάνος που ήταν φαβορί για την δεύτερη θέση έχει βρεθεί στην τέταρτη θέση.
3)Στην Περιφέρεια Αττικής ενώ είναι βέβαιη η νίκη της ΝΔ, ωστόσο φαίνεται ότι η Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ τελικώς θα περάσει στον δεύτερο γύρο με τον Σγουρό να βρίσκεται κοντά ωστόσο και να αποτελεί προσωπική του επιτυχία.
Η Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια Αττικής θα πάρει περίπου 10%.
4)Οι 13 περιφέρειες δεν θα επιφυλάσσουν εκπλήξεις καθώς όπως καταγράφεται στα δημοσκοπικά ευρήματα στον δεύτερο γύρο ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει όλες τις περιφέρειες ακόμη και των Ιονίων Νήσων.
5)Η ΝΔ με εξαίρεση τον Δήμο Πειραιά, θα κερδίσει όλους τους μεγάλους δήμους της Ελλάδος υπολογίζεται ότι θα κερδίσει στις 7 με 8 μεγαλύτερες πόλεις.
6)Παρ΄ ότι ο χάρτης της Ελλάδος θα βαφτεί με γαλάζιο χρώμα π.χ. στις περιφέρειες στις ευρωεκλογές όπως θα αποδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει και η ήττα που θα υποστεί περίπου 5 μονάδες θα είναι διαχειρίσιμη.
7)Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα θα είναι νίκη της ΝΔ αλλά με ρεαλιστικά κριτήρια το εύρος της νίκης στις ευρωεκλογές ξεκάθαρα θα προβληματίσει καθώς θα αποδειχθεί ότι η ΝΔ είναι πρώτη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης