Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

GS: Στο 8% η απόδοση για τα hedge funds το α’ τρίμηνο 2019 – Υψηλή έκθεση σε τεχνολογία

GS: Στο 8% η απόδοση για τα hedge funds το α’ τρίμηνο 2019 – Υψηλή έκθεση σε τεχνολογία
Η αντίστοιχη άνοδος στο ίδιο διάστημα για τον δείκτη-βαρόμετρο S&P 500 έφθασε στο 18%
Θετικό αλλά όχι εντυπωσιακό αποδεικνύεται το α’ τρίμηνο 2019 για τη βιομηχανία των hedge funds, καθώς εμφάνισε σημαντικά κέρδη αλλά εξαιρετικά υποδεεστέρα σε σύγκριση με αυτά κορυφαίων δεικτών όπως ο S&P 500.
Βάσει των στοιχείων που αποκαλύπτει η Goldman Sachs και προέρχονται από τις επίσημες ανακοινώσεις των hedge funds, η μέση απόδοση των hedge funds που τοποθετούνται σε μετοχές έφθασε στο 8%, την ίδια ώρα που ο δείκτης S&P 500, στο ίδιο διάστημα, είχε άνοδο της τάξης του 18%.

Σαφώς είναι πολύ καλύτερη πορεία σε σύγκριση με αυτή του 2018, όπου τα κορυφαία hedge funds είχαν σημαντικές απώλειες.
Ένα ακόμη πρόβλημα που εντοπίζει η Goldman Sachs είναι η χαμηλή μόχλευση των hedge funds τόσο κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου 2019 όσο και στα επόμενα τρίμηνα, με τη μέση μόχλευση να διαμορφώνεται στο 52% στις αρχές του β’ τριμήνου 2019 από 56% που ήταν στο δ’ τρίμηνο 2018.

Ένα ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό σημείο, πάντα σύμφωνα με την Goldman Sachs, είναι το χαμηλό επίπεδο short θέσεων που είχαν τα hedge funds κατά το εξεταζόμενο διάστημα.
Βάσει των στοιχείων του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ομίλου οι short θέσεις στον δείκτη S&P 500 έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006.

Αναφορικά με τις κλαδικές επιλογές τους, τα hedge funds απομακρύνθηκαν από τις κυκλικές μετοχές, με την τεχνολογία να αντιστοιχεί στο 18% της έκθεσής τους και να κατακτά το μεγαλύτερο ποσοστό.
Αντίστοιχα μείωσαν ακόμη περισσότερο την έκθεσή τους στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ενώ αύξησαν αυτή στον κλάδο υγείας, λόγω και του γεγονότος ότι κινήθηκε

Επίσης μετά το α’ τρίμηνο 2019 μείωσαν τις θέσεις τους σε Ενέργεια, Πρώτες Ύλες και βιομηχανικό κλάδο.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης