Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα ΕΣΗΕΑ: Πλάτες της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ σε μαϊμού εργοδότες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Νέα ΕΣΗΕΑ: Πλάτες της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ σε μαϊμού εργοδότες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ
Νέα ΕΣΗΕΑ: Πλάτες της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ σε μαϊμού εργοδότες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση με άσφαιρα πυρά έβγαλε πάλι η διασκεδάστρια των εργοδοτών πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Το Ενωμένο- Συσπειρωμένο προεδρείο  τουλάχιστον πάσχει από δημοσιογραφική ανεπάρκεια και το μόνο ταλέντο που διαθέτει είναι αυτό του copypaste.
Αλλιώς πως να εξηγήσει κάποιος την φασόν καταγγελία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κατά της εργοδοσίας του site «Thefact.gr», μία ανακοίνωση-καταγγελία που εκθέτει ανεπανόρθωτα το ιστορικό σωματείο.
Αν πραγματικά η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ είχε στοιχειώδη δημοσιογραφικά αντανακλαστικά δε θα ζητούσε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης «να ελέγξει εάν είναι αληθές ότι περιέχεται στα μητρώα της η εν λόγω ιστοσελίδα» Θα μπορούσε να το διαπιστώσει με μια απλή αναζήτηση στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας που είναι δημόσιο και να μάθει ότι πράγματι, η εν λόγω εταιρία είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο.
Δε μιλάμε δηλαδή για δημοσιογραφική έρευνα για Πούλιντζερ, αλλά για μια απλή αναζήτηση που θα κατάφερνε με επιτυχία μαθητής δημοτικού.
Έτσι, αντί η ΕΣΗΕΑ να ζητά έλεγχο από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και να αυτοξεφτιλίζεται, θα έπρεπε να θέσει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση για το πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό το μητρώο που εγγράφει κάθε τυχάρπαστο εργοδότη χωρίς κανέναν έλεγχο.
Αν πραγματικά όσοι ψήφισαν να εκδοθεί αυτή η κατάπτυστη ανακοίνωση είχαν στοιχειώδες δημοσιογραφικό ενδιαφέρον θα έψαχναν και θα ανακάλυπταν ότι η εμφανιζόμενη ιδιοκτήτρια της εν λόγω ιστοσελίδας είναι στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας.
Προφανώς όμως τα αλισβερίσια  με την κυβέρνηση δεν τους επιτρέπουν να υπερασπιστούν όπως πρέπει τους συναδέλφους τους που έπεσαν θύμα της ιδοκτησίας της ιστοσελίδας thefact.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του site «thefact.gr»

Γενικές 21.05.2019 17:07
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία του site «Thefact.gr», η οποία προσλαμβάνει δημοσιογράφους, με τους οποίους όμως δεν υπογράφει συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του και μετά δεν πληρώνει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και μέχρι σήμερα.
Η εργοδοσία του site ισχυρίζεται ότι έχει μπει στο μητρώο online media της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με δήλωση της ιδιοκτήτριας ότι απασχολεί πέντε (5) εργαζόμενους.
Καλούμε τη Γενική Γραμματεία να ελέγξει εάν είναι αληθές ότι περιέχεται στα μητρώα της η εν λόγω ιστοσελίδα και λαμβάνοντας υπόψη την καταγγελία μας να ελέγξει αν πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για την εγγραφή της και να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα προχωρήσει σε καταγγελία της μεθόδου της εργοδοσίας στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων μελών της.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης